DOLAR

32,5506

0.12%
EURO

35,0086

-0.13%
ALTIN(gr)

2.439,95

0,19%
BİST 100

%
Kardeşlerden Dev Kripto Vurgunu

Kardeşlerden Dev Kripto Vurgunu

Teknolojinin gelişim göstermesi ile beraber suçun tanımı da aynı şekilde değişiyor. Neredeyse bütün dünya devletleri, kripto paraların regüle edilmesi açısından çalışma başlatıyor. Artık bu tarz davaları çok daha fazla duyacağız ve göreceğiz. Kripto paralarla suçun maskelenmesi dönemi de artık sona erecek. Peki masum yatırımcılar, sert düzenlemelerden nasıl etkilenecek? Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Kardeşlerden Dev Kripto Vurgunu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto Para Suçu İşleyenler Tutuklandı

Hong Kong’lu kardeşler, kripto para aracılığı ile adeta milyonları akladı. Erkek kardeş (28 yaşında) ve kız kardeş (21 yaşında) salı günü Hong Kong’da yaklaşık olarak 50 milyon doları akladıkları için önce gözaltına alındı daha sonrasında ise cezaevine gönderildi. Sorgulama esnasında kardeşlerin, stablecoinler ile fiyat para ticaretini gerçekleştirmek ve sonrasında ise bunları dolara dönüştürmek amacıyla isimsiz bir kripto para borsası aracılığı ile milyonlarca dolar aktardığı anlaşıldı. Şüpheli kardeşler, değişik kişisel ve kurumsal hesapları ABD doları göndermenin yanı sıra aynı zamanda fonların bir bölümünü kripto paralarda tutmayı tercih etti ve kişisel cüzdanlarına gönderdi. Yetkililer tarafından gerçekleştirilen sorgulama esnasında kardeşler, 2020 senesinde birkaç aydır gerçekleştirilen devasa transferlerin kaynağı ile alakalı bilgi vermeyi başaramadı. Resmi gelirleri söz konusu paranın adeta yakınından dahi geçmiyor. Kardeşler, 1 günde 143 işlem gerçekleştirdi. Temmuz ayı içerisinde Hong Kong polisi, karaborsalardan yaklaşık olarak 1.2 milyar Hong Kong doları yani 155 milyon ABD doları değerinde fon taşımak amacıyla Amerikan dolarına endeksli bir şekilde işlem gören kripto para kullanan kara para aklama çetesini çökertti. Dava ile alakalı soruşturma halen devam ederken, erkek ve kız kardeşleri ise tek başına mı yoksa bir suç çetesinin parçası oldukları ise belirsizliğini koruyor.

Kripto Para Düzenlemeleri

Sıkı çalışmalar, suçu önlemede büyük ölçüde başarılı olabilir ancak normal yatırımcıların bu kadar katı bir şekilde uygulanan yasal çerçeveleri maruz kalması acaba ne kadar mantıklı? Çin hükümeti yoğun gözetim altında kendi dijital parasını daha iyi kara para aklama suçundan aranıyor. Bir ay önce suçlular, Çin’de Kripto para aklama suçuna bulaşmıştı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP