DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
TCMB’den Altın Hesaplarıyla İlgili Son Dakika Açıklaması!
  • Finans 365
  • Finans
  • TCMB’den Altın Hesaplarıyla İlgili Son Dakika Açıklaması!

TCMB’den Altın Hesaplarıyla İlgili Son Dakika Açıklaması!

Bu haber, altın hesabı bulunanları ilgilendiriyor. Altın türünden mevduat ile katılım fonlarının Türk Lirası vadeli hesaplara dönüşmesi durumunda hesap sahiplerini destek çıkılacak. İşte Merkez Bankasından altın hesapları ile alakalı son dakika açıklaması ve çok daha fazlası haberimizin ayrıntılarında...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
TCMB’den Altın Hesaplarıyla İlgili Son Dakika Açıklaması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, altın türünden mevduat ile katılım puanlarının hesap sahibinin talep etmesi üzerine Türk Lirası vadeli hesaplara dönüşmesi durumunda mevduat ile katılım hesabı sahiplerini destek çıkarılmasına karar verdi. Merkez Bankası, altın mevduatlarının ve katılım fonlarının Türk Lirası vadeli hesaplara dönüşmesi durumunda mevzuat ile katılım hesabı sahiplerine destek sağlayacağını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Bankacılık sistemindeki toplam mevduat-katılım fonu içinde Türk lirasının payının arttırılarak finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla 21 Aralık 2021 tarihli ve 62 sayılı basın duyurusu ile döviz tevdiat hesaplarının ve döviz cinsinden katılım fonlarının Türk Lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanacağı açıklanmıştı. Bu defa altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarını dönüşmesi halinde mevduat ve katılım konut sahiplerine destek sağlanmasına karar verilmiştir.”

Peki Ne Olmuştu?

Türkiye piyasalarında döviz kuru ile altın fiyatları önem ciddi manada yükselişe geçmesinin sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından öncelikli olarak açıklanan ‘kur korumalı Türk Lirası mevduat sistemi’ uygulamasının hemen sonrasında altın ve dolar fiyatında düşüş meydana gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sistemin detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Döviz cinsinden paraların ve yastık altında bulunan emtiaların çıkarılarak Türk lirasına çevrilmesi durumunda hazinenin garanti vermesi kararı alınmıştı. Son dakika açıklamasına göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama ile beraber altın hesabı bulunan vatandaşların bu hesaplarını Türk lirasına çevirmeleri durumunda Merkez Bankası’nın bu hesapları koruma altına alacağı ve döviz cinsinden olumsuz etkilerin oluşturulmasının önüne geçileceğini garantisi verildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP