DOLAR

32,5880

0.3%
EURO

35,0275

0.14%
ALTIN(gr)

2.461,02

1,03%
BİST 100

%
TBMM’de Kripto Para Toplantısı

TBMM’de Kripto Para Toplantısı

Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş ile Mahir Ünal, kripto para yasa tasarı ile alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sektör temsilcileri ve uzmanlarla bir araya geldi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
TBMM’de Kripto Para Toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM‘de Gerçekleştirilen Kripto Para Toplantısına Kimler Katıldı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi plan ve bütçe komisyonunda gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş ile Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Coştu, Bilgi ve iletişim teknolojileri Başkanı Ömer ileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı finansal Piyasalar Daire Başkanı Haldun Nigiz, Hazine ve Maliye Bakanlığı finansal Piyasalar Genel Müdürü Hakan Ertürk, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Muhammet Mustafa Cerit, Masak Başkan Yardımcısı Mehmet Okur, Merkez Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Emre karpuz, Merkez Bankası hukuk Müşaviri Erman Çete ile Twitter platformu üyelerini temsilen de 8 kişi katılım sağladı. Katılımcılar, gerçekleştirilen toplantıda söz konusu yasal düzenlemeye yönelik raporlarını sunarak görüşlerini bildirecek.

Peki Neler Olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta ekonomik ve akademisyenler ile gerçekleştirmiş olduğu toplantıda kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve vakit kaybetmeksizin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni sunacaklarını söylemişti. Bu açıklamadan hemen sonra kripto para yasa tasarısı ile ilgili detaylar netlik kazanmaya başladı. Daha sonrasında ise Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda Türkiye’de kripto para borsalarının önde gelen temsilcilerini Türkiye Büyük Millet Meclisine çağırdı. Bugün gerçekleştirilecek kripto para yasa tasarısında kripto varlıkların, Türk finansal piyasaların da nasıl işlem görmesi gerektiği ile ilgili konular başta olmak üzere Türkiye piyasalarında kripto paraların tamamen yasaklanması ya da yasaklanmasının yerine nasıl işlem göreceği ile ilgili yasal çalışmalar ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kripto para yasa tasarısı ile ilgili yapmış olduğu açıklamalardan hemen sonra Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde çalışan mali suçları araştırma kurulu (MASAK), dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance borsasına 8 milyon liralık kural ihlali cezası kesmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP