DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kripto Para Piyasası O Kadar Büyüdü Ki O Sınırı Dahi Aştı

Kripto Para Piyasası O Kadar Büyüdü Ki O Sınırı Dahi Aştı

Kripto para varlıklarına ilişkin ilgi hızlı bir şekilde artış gösterirken, kripto para piyasasının büyüklüğü ise 2021 senesinde meydana gelen dalgalanmalara rağmen 2 trilyon doların üzerine çıkmayı başardı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Kripto Para Piyasası O Kadar Büyüdü Ki O Sınırı Dahi Aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz şubat ayı içerisinde ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Bitcoin kripto para birimine 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini açıklaması, Mastercarcard ile Bank of New York Mellon’un kripto para varlıklarının kullanımını kolaylaştıracak çeşitli adımlar atmasının sonrasında 2021 senesinin başında dijital para birimlerinin değerinde çok hızlı bir şekilde yükselme kaydedildi.

Yatırımcılar tarafından kripto para birimleri arasında en çok tercih edilen Bitcoin kripto para birimi, 2021 senesinin başında bahsi geçen parasal firmaların kararlarının sonrasında 55 bin dolar seviyelerinin üzerine çıkmayı başarmıştı. Aynı dönem içerisinde kripto para birimlerinin piyasa değerinin 1 TL den dolara ulaşması ile beraber yatırımcılar arasında çok önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirilmişti.

 Çin, Kripto Paralara İlişkin Kısıtlamaları Artırdı; El Salvador, Yasal Para Birimi Olarak Tanıdı

2021 senesinin ortalarına doğru kripto para borsalarına ilişkin Çin hükümetinden gelen son dakika haberleri ise kripto para birimlerindeki yükselişi olumsuz bir şekilde etkiledi. Mayıs ayı içerisinde Çin’in yerel finansal kurumlarının ve ödeme dengelerinin kripto para hizmeti verilmesini yasaklanması ile beraber kripto para birimlerinde çok ciddi manada düşüş meydana gelmiştir. Kripto para ticaretine ilişkin baskıyı daha da artırarak eylül ayı içerisinde kripto para ile gerçekleştirilen bütün işlemleri ‘yasadışı’ ilan etmişti. Aynı zamanda Çin hükümeti tarafından yapılan açıklamalarda kripto para madencilik faaliyetlerinin ülkede yasaklandığı açıklanmıştı, bu haberin üzerine kripto para madenciliği, Çin Devleti’nden ayrılarak dünyanın belirli yerlerinde dağılarak faaliyetlerini sürdürdü. El Salvador, yapmış olduğu açıklamada Bitcoin kripto para biriminin ülkede resmi para birimi olarak kullanılmasına karar verilmişti. Aynı zamanda El Salvador, Bitcoin kripto para biriminin fiyatında herhangi bir düşüş meydana geldiğinde yüklü miktarda Bitcoin satın alarak devletin hazinesine eklemeye devam ediyor. Bu durum, Bitcoin kripto para biriminin piyasasının genişlemesine aracılık etti. Bitcoin kripto para piyasasının başını çektiği kripto para dünyasının işlem hacmi şu anda 2.5 trilyon doları dahi açmış bulunmakta. Uzmanlar, yapmış oldukları açıklamalarda 2022 senesi içerisinde başta Bitcoin kripto para biriminin piyasası olmak üzere diğer kripto para piyasasının toplam işlem hacminin 3 buçuk trilyon gibi bir piyasa hacmine ulaşmasını öngörüyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP