DOLAR

32,5759

0.09%
EURO

34,9461

0.3%
ALTIN(gr)

2.426,14

0,14%
BİST 100

%
İran Kripto Para Piyasasında Sular Durulmuyor!

İran Kripto Para Piyasasında Sular Durulmuyor!

İran'da kripto para madenciliği faaliyetinde bulunan kişilere ve kurumlara 2 defa yasak geliyor. Bu sene mayıs ayı içerisinde elektrik kesintileri nedeniyle madencilik çalışmalarının eylül ayının sonuna kadar sonlandırıldığı İran'da, aynı sebepten kaynaklı bir şekilde mart ayına kadar madencilik yapılamayacak. Hatta tasarruf planı bağlamında bazı bölgelerde sokak lambaları dahi söndürecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
İran Kripto Para Piyasasında Sular Durulmuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para madenciler ile 2020 senesinde lisans veren ve bu manada kaçak madencilik faaliyetlerini gerçekleştirilen operasyonların önüne geçmeyi planlayan İran‘da yoğun enerji tüketimi ile bunun neticesinde meydana gelen elektrik kesintileri sebebiyle tekrardan bir tasarrufa gidilmesine karar verildi. Bu kararın darbe vurmuş olduğu alan ise kripto para madenciliği olarak karşımıza çıkıyor. İran’daki devlet şebekesi yönetiminden sorumlu olan ve aynı zamanda İran enerji endüstrisi sözcüsü konumundaki Mustafa Rajabi tarafından bir açıklama geldi. Devletten izin alan kripto para madenciliği çiftlikleri faaliyetlerini durduracak. Sözcü, İran devlet televizyonunda yapmış olduğu açıklamada kripto para madencilik faaliyetlerine yönelik yasakların 6 Mart tarihine kadar devam edeceğini ve böylelikle haneler açısından toplamda 209 megavatlık fazladan tüketim enerjisinin ortaya çıkacağını dile getirdi.

 İran’da Kaçak Kripto Madenciliği, Büyük Fabrikalarda Bireysel Bazda Yapılıyor

Sözcü, diğer taraftan kaçak kripto para madenciliği çalışmalarından da bahsederken, bu tür madencilerin genel itibari ile bireylerdir meydana geldiğini ve genelde evlerde ve büyük fabrika tarzı işlesin sahalarında gerçekleştirildiğini fakat devletin bu oranı olan operasyonlarının da sürdüğünü söyledi. Sözcü, lisansı bulunmayan bu madenciler, İran’daki kripto para madenciliği de en büyük paya sahip olduklarını ve 600 megavatlık enerji harcadıklarını söyledi.

 İran’da Enerji Tasarrufu İçin Sokak Lambaları Söndürecek

Yaz aylarında %60 daha fazla elektrik üretimi öngördüklerini dile getiren sözcüğü, tasarruf çalışmaları çerçevesinde bazı bölgelerdeki sokak lambalarının da kapatılacağını söyledi. Bilindiği gibi İran’dan mayıs ayı içerisinde alınan bir karar ile eylül ayının sonuna kadar yine aynı şekilde kripto para madencilik faaliyetlerine son verilmişti. Burada da sebep özellikle de büyük kentlerde sıklıkla meydana gelen elektrik kesintileriydi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP