TCMB, Döviz Kuru Ve Altında Yeni Seviyeleri Açıkladı

TCMB, Döviz Kuru Ve Altında Yeni Seviyeleri Açıkladı

Kur korumalı Türk Lirası mevduat sistemi açısından baz alınacak kur seviyelerinin her gün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanmasına karar verilmişti. Merkez Bankası, bugünkü dolar, euro ve gram altında yeni kur seviyesini açıkladı. İşte Merkez Bankası'nın yeni kur ve altın seviyesi açıklaması ve çok daha fazlası haberimizin ayrıntılarında...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
TCMB, Döviz Kuru Ve Altında Yeni Seviyeleri Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), kur korumalı Türk Lirası mevduat sistemi açısından baz alınacak kur seviyelerini kamuoyu ile paylaştı. Doların seviyesinin 12.6385 lira, Euro‘nun seviyesinin 14,2816 lira, gram altının seviyesinin ise 726. 75 lira olarak açıklandı duyuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türk Lirası mevduat açısından baz alınarak yeni kuru ve altın seviyelerini kamuoyu ile paylaştı. Merkez Bankasına göre döviz kurları açısından euro açısından bakıldığında 14,2816 lira; dolar açısından bakıldığında 12,6185 lira; gram altın açısından bakıldığında ise 726. 75 lira olarak açıklandı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Kur Farkı Hesaplamaları Açısından Her Gün Açıklama Yapacak

Hazine, kur farkı hesaplamaları açısından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın her gün saat 11’de Amerikan dolarının alış kuru yayınlayacağını açıklamıştı.

 Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat Sistemi Nasıl Olacak?

Hesaplar; 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık vadeli olacak şekilde açılacak. Açılacak Türk Lirası vadeli hesaplara işleyecek olan faiz, kar payı ile hesap açılışı ve vade nihayetindeki kur değişim oranları göz önüne alınarak yüksek olan oran üzerinden mevduat ile katılım fonu sahibine ödeme gerçekleştirilecek. Hesap açılışındaki kur ile vade sonunda oluşan kurun ne olduğuna bakılmaksızın anapara ile faiz / kar payı tutarı müşteriye banka tarafından ödenecek. Vade sonu kuru üzerinden hesaplanacak olan tutar, faiz ile anapara ve kar payı tutarından büyük olduğu takdirde; aradaki fark yine aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından karşılanacak. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumu olursa destekten faydalanılamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP