Yeni Yıla Uludağ’da Girmenin Tek Kişilik Maliyeti Bakın Ne Kadar?
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Yeni Yıla Uludağ’da Girmenin Tek Kişilik Maliyeti Bakın Ne Kadar?

Yeni Yıla Uludağ’da Girmenin Tek Kişilik Maliyeti Bakın Ne Kadar?

Kış turizmi denildiğinde akla gelen en önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da yılbaşı gecesi yoğunluk hat safhada. Kişi başı konaklama ücretinin 3.500 liraya kadar çıktığı bazı oteller, boş oda olmadığı için müşteri kabul etmiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Yeni Yıla Uludağ’da Girmenin Tek Kişilik Maliyeti Bakın Ne Kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye‘nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan 17 otel, tesisi ile 5000 yatak kapasitesine sahip olduğu Uludağ’da sezon, 17 Aralık 2021 de açılmıştı. Kar yağışının bu sene beklenenden erken başlaması sebebiyle çok sayıda yerli ve yabancı turistin Akın ettiği Uludağ, yılbaşını kar altında karşılanmak isteyen turizmcilerin tercih noktası oldu.

 Pandemi Tedbirleri Denetlenecek

Konaklama merkezlerinin tam kapasite doluluk oranıyla yılbaşına hazırlık yaptığı zirvede, güvenlik tedbirleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından yılbaşında oteller bölgesindeki denetimler aralıksız bir şekilde yerine getirilecek. Oteller ile eğlence merkezleri, pandemi önlemleri sebebiyle denetim altında tutulacak.

Yılbaşı Eğlenceleri 00.00’de Bitecek

Oteller, koronavirüsü pandemisi sürecine özel yeni yıl paket programları şeklinde hazırlandı. Koronavirüsü pandemisi tedbirleri bağlamında restoran ile oturma alanlarının düzenlemeleri yapıldı. Otellerde ayrıca yılbaşı eğlenceleri saat 00.00’e kadar devam edecek ve pandemi tedbirlerine uyulacak. Uludağ’da pek çok otel, tam kapasiteye ulaştığı için satışları kapattı ve artık müşteri kabul etmiyor.

 Bu Yılbaşı, Geçen Yılbaşına Göre Daha Hareketli

Otel işletmecileri, kar yağışının erken başlaması ile beraber bu sezon Uludağ’a ilginin geçen senelere oranla daha çok arttığını söyledi. Bu yıl, yağışın gayet güzel gittiğini, pistlerin gayet iyi oldu olduğu, 1 ile 2 Ocak tarihinde yoğun bir şekilde kar yağışı beklediklerini, yeni yıla da karlı bir şekilde gireceklerini söylüyor.

Uludağ’da Konaklama, Kişi Başı 3500 Lira

Otel işletmecileri, otellerdeki konaklama fiyatları ile alakalı olarak fiyatların hafta içi ve hafta sonu, sömestr olarak dönemsel değişiklik gösterdiğini ifade ediyor. Fiyatların 800 liradan başladığını ve 3250 liraya kadar çıktığını söylüyor. Yılbaşı açısından bakıldığında kişi başı konaklama maliyetinin 3500 lira fiyatı ile gerçekleştiğini dile getiren otel işletmecileri, bu yılbaşı tatilinde iyi bir ciro elde edeceklerini öngörüyor.

Uludağ’da Teleferik Ücreti 75 Lira

Günübirlikçi bir şekilde tatil yapan kişilerin de tercih ettikleri Uludağ’da fiyatlar değişiklik gösteriyor. Karayolu yerine teleferik ile Uludağ’a çıkmak isteyen tatilcilerin kişi başı gidiş dönüş olarak 75 lira ödemeleri gerekiyor. Kayak öğrenmenin saatinin 450 lira olduğu Uludağ’da, sucuk ekmek fiyatının 40 lira ile 100 lira arasında değişiklik gösterdiği açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP