BDDK’nın Hakkında Soruşturma Açtığı Selçuk Geçer: Dolar Ve Altında Kritik Seviyeleri Açıkladı!
  • Finans 365
  • Döviz
  • BDDK’nın Hakkında Soruşturma Açtığı Selçuk Geçer: Dolar Ve Altında Kritik Seviyeleri Açıkladı!

BDDK’nın Hakkında Soruşturma Açtığı Selçuk Geçer: Dolar Ve Altında Kritik Seviyeleri Açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda meydana gelen dengesizlik sonrasında yatırımcılara ileriye dönük çok kritik tavsiyelerde bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
BDDK’nın Hakkında Soruşturma Açtığı Selçuk Geçer: Dolar Ve Altında Kritik Seviyeleri Açıkladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrasında alınan Türk Lirası mevduat Hazine ve Merkez Bankası destekleri açıklaması sonrasında dolar kurunda düşüş meydana geldi. Bir ara tarihi zirvesi olan 18 lirayı dahi geçen dolar kuru, hükümet tarafından yapılan açıklamalardan sonra 10 liraya doğru çok sert bir şekilde düşüş yaşamıştı. Geçtiğimiz gün 12.65 lira seviyesinden kapanış yapan dolar, yeniden rotasını tekrar yukarı doğru çevirerek 13 lirayı tekrar geçti. İndependent’e çeşitli değerlendirmelerde bulunan ekonomist Selçuk Geçer, ileriye dönük altın ve dolar tahminlerini yatırımcılarla paylaştı.

Yurttaş; Dolandırıldığını, Çarpıldığını Düşünüyor

Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulunun, yapmış olduğu ekonomi yorumları sebebiyle hakkında suç duyurusunda bulundu. Manipülasyon yapmakla suçlanan Ekonomist Selçuk Geçer, bankanın itibarını zedelemek iddiasıyla suçlandı.

Döviz Ve Altın Yükselmeye Devam Edecek

Ekonomist Selçuk geçer, Amerikan dolarının Türkiye piyasalarında yükselmesinin gerçek sebebinin kendileri olması durumunda ortaya çıkacaklarını dile getirdi. Ama eğer ki bunun sebebi başkaları ise ve bu işten birileri kesesini dolduruyorsa o zaman onların ortaya çıkarılması gerekiyor şeklinde ifadelerde bulundu. Diğer taraftan bu suçluları ortaya çıkaracak olan kişinin ya da kurumun Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu olduğunu söyledi. Kendilerini göreve davet ettiğini ve diğer taraftan döviz ile altının yükselmemesi açısından hiçbir sebep olmadığını söyledi. Altın ve doların Türkiye piyasalarında yeniden yükselmeye devam edeceğini dile getiren ekonomist Selçuk Geçer, 3 Ocak tarihinde gelecek enflasyon verilerinden sonra kurdaki hareketlenme hız kazanacak dedi.

Peki Ne Olmuştu?

Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurulu, aralarında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası eski başkanı ve şimdiki İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz’ın da bulunduğu 26 ekonomist, yazar hakkında ekonomi politikaları ile ilgili de paylaşımları yaptıkları ve Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulunun itibarını zedelediği gerekçesiyle haklarında soruşturma açılmıştı. Haklarında açılan soruşturma devam ederken ekonomist Selçuk geçer, 3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra Türkiye piyasalarında altın ve döviz yeniden yükselişe geçeceğini söyledi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP