DOLAR

32,4984

0%
EURO

34,9885

-0.15%
ALTIN(gr)

2.436,48

0,02%
BİST 100

%
Kripto Para Yasası Çıkacak Mı Çıkmayacak Mı? AK Parti’den Cevap Geldi!

Kripto Para Yasası Çıkacak Mı Çıkmayacak Mı? AK Parti’den Cevap Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kripto para yasasının hazır olduğunu ve geciktirmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin sunacaklarını söylemesinin sonrasında Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'de kripto para temsilcileri ile yapılan toplantının sonrasında yapmış olduğu değerlendirmede, ‘ortak kanaatimiz bir an önce yasanın çıkarılmasıdır. Değişimlere ayak uydurabilecek bir metin hazırlamayı öngörüyoruz.’ Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Kripto Para Yasası Çıkacak Mı Çıkmayacak Mı? AK Parti’den Cevap Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş ile Mahir Ünal ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ile kripto para hususunda uzman isimlerle bir toplantı yapıldı.

 Yapılan toplantı sonrasında bir değerlendirmede bulunan Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş,

“Bugün 13 temsilci geldi. Platformdan 6-7 arkadaşımız katıldı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Şırnak, Gaziantep, İstanbul, İzmir’den, çeşitli bölgelerden bu konuyla hem doğrudan ilgili hem de bu piyasalarda tasarruf amaçlı ‘cüzdan sahibi’ diyebileceğimiz insanlardan da oluşan bir komisyon veya bir ekip, platform oluşturduk.”

İfadelerine yer verdi.

 İlgili bakanlıklar tarafından da konuyla alakalı teknik personelin gelmesini talep ettiklerini dile getiren Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, bu sebeple Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, mali suçları araştırma kuruluna teşekkür etti.

 Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş: ortak talebimiz; bir an önce yasanın çıkarılması

 Platform üyelerinden almış oldukları ortak kanaati değil dile getiren Elitaş,

“Bir an önce kripto varlıklarla ilgili düzenlemenin yapılmasını, bu yapılan düzenlemenin işin felsefesini engelleyecek şekilde manialar oluşturmaması konusunda bir kanaatimiz, artı yapılan mevzuatın daha net bir şekilde olup, ikinci mevzuatlarla konu alan düzenlenmesi konusunda ortak bir kanaatimiz hasıl oldu.”

Dedi.

 Peki Neler Olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto paralar ile ilgili daha önceleri yapmış olduğu açıklamalar da kripto paralarla savaş halinde olduklarını ve bir mücadelelerinin olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz hafta akademisyen ve ekonomistlerle gerçekleştirdiği toplantıda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacaklarını söylemişti. Bu açıklamadan hemen sonra Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde çalışan mali suçları araştırma kurulu (MASAK), dünyanın en geniş hacimli kripto para borsası olarak bilinen Binance borsasına en üst limit olan 8 trilyon ceza kesmişti. Daha sonrasında ise Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda Türkiye’de kripto para borsaları nin önde gelen temsilcilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne davet etmişti. Geçtiğimiz gün, pek çok devlet kurumunun önde gelen temsilcileri ile kripto para alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği borsaların önde gelen isimleri, mecliste bir araya geldi. Yapılan toplantının sonrasında çeşitli açıklamalarda bulunan Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, temennilerin için bir an önce kredi para düzenlemesinin çıkması yönünde olduğunu söyledi.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP