DOLAR

32,4806

-0.2%
EURO

34,9664

0.36%
ALTIN(gr)

2.437,30

0,60%
BİST 100

%
İYİ Parti’den Son Dakika Kripto Para Açıklaması

İYİ Parti’den Son Dakika Kripto Para Açıklaması

Son zamanlarda kripto para yasa tasarısı ile alakalı tartışmaları İYİ Parti İstanbul milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu da katıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
İYİ Parti’den Son Dakika Kripto Para Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağıralioğlu, Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda kripto para piyasalarına yönelik düzenleme getirilmesinin elzem olduğunu fakat bu düzenlemenin öncelikli olarak hedefinin yatırımcıyı kısıtlamak olmaması gerektiği ile ilgili ifadeler kullandı.

Türkçe, Kripto Para Piyasasında Baş Aktör Olmalı

Ülkemizin kripto para çalışmalarına yönelik özellikle kripto borsaların teminatının sağlanmasına ilişkin bir çalışma getirmesinin zaruri olduğunu dile getiren Yavuz Ağıralioğlu, bu çalışmanın öncelikli hedefinin yatırımcıyı kısıtlanmaktan ziyade Türkiye‘nin kripto para piyasasında baş aktör durumuna getirilmesi olması gerektiğini vurguladı.

Yurtdışından Yatırımcı Getirecek Adımların Atılması Gerekir

Thodex vurgunu ile rezaletinin daha adaletle buluşmadığını söyleyen Ağıralioğlu, devletin makul oranda vergi alması gerektiğini fakat öncelikli olarak yatırımcıların kripto paraların güvenliğinin sağlanması gerekir. Kendi yatırımcımızı korkutup kaçıracak çeşitli adımlar atmak yerine daha çok yurtdışından yatırıldı çekebilecek adımların atılması gerekir.

Yüksek Oranda Vergiyi Kabul Etmemiz İmkansız

Hülâsa kripto para yatırımcılarının yüksek oranlarda vergilendirilmesi düşüncesinin asla kabul edilemeyeceğini dile getiren İYİ Parti temsilcisi, vergi oranları kesinlikle makul olmalıdır. Hükümet, çok talep ediyorsa birikimlerini buralarda değerlendiren yerli yatırımcılarımız yerine 5 müteahhitten affettiği vergileri alsın!

İfadelerine yer verildi.

Peki Ne Olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve kısa süre içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacaklarını söylemişti. Bu açıklamasının hemen sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde faaliyet gösteren mali suçları araştırma kurulu  (MASAK), dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance borsasına kural ihlali gerçekleştirdiği gerekçesiyle en üst limit olan 8 milyon ceza kesmişti. Daha sonrasında ise Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda Türkiye’de kripto para alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği borsaların temsilcilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çağırmıştı. Geçtiğimiz gün yapılan toplantıda kripto para düzenlemeleri ile ilgili çalışmaların yapılacağı, kripto para alım satım işlemlerinden vergi alınacağı ile ilgili bir dizi karar alınmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP