DOLAR

32,6007

0.38%
EURO

34,8238

0.25%
ALTIN(gr)

2.502,46

0,74%
BİST 100

%
Binance’nin Satın Aldığı Altcoin Şirketinin Kripto Parası Uçuşa Geçti

Binance’nin Satın Aldığı Altcoin Şirketinin Kripto Parası Uçuşa Geçti

Dünyanın en geniş hacimli kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance, satın aldığı şirketin tek sahibi olacak ve artık bu altcoin, hızlı bir şekilde yükselişe geçti.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Binance’nin Satın Aldığı Altcoin Şirketinin Kripto Parası Uçuşa Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hacim açısından bakıldığında dünyanın en büyük kripto para Borsası olan Binance, çok önemli bir işe imza attı. Binance borsası, kripto ödemelerinin ana akım şeklinde benimsenmesini hızlandırmak amacıyla 2022 senesinin temmuz ayı içerisinde Swipe’ın hisselerinin çoğunu zaten bünyesine katmıştı. Binance, perşembe günü yapmış olduğu bildirimde, önde gelen kripto Visa kart sağlayıcısı Swipe’ın geri kalan hisselerinin tamamının aldığını açıkladı.

Swipe (SXP) Neden Yükseliyor?

Binance borsası tarafından bu haberin kamuoyu ile paylaşılması ile beraber SXP fiyatı  çok kısa süre içerisinde 2 dolara kadar çıktı. Böylelikle yüzde 30’un üzerinde bir fiyatlama gerçekleşmiş oldu. Binance borsasında alım satım işlemlerini gerçekleştiren kişiler ya da kurumlar, satın alma neticesinde kriptolarını dünya genelinde 70 milyondan fazla yerde harcayabilecek. Yine aynı şekilde 2020 senesinin 6 temmuz tarihinde Binance borsası, yeni işbirliğinin dijital varlıklar ile fiyat arasında bir köprü vazifesini görerek kripto para biriminin tanınmasını daha da ilerletmeye yardımcı olacaklarını açıklayarak Swipe’ın hisselerinin çoğunu satın alarak bünyesine katmıştı. Binance borsasının Swipe’ı satın almasıyla beraber kripto para birimi ile alakalı benzer hizmetler sunan PayPal ile Mastercard gibi diğer kişisel kripto sağlayıcıları ile rekabet etmesine imkan tanınacak. Habere göre Swipe, Binance borsası’nın kart program yöneticisi ile teknolojik platformu olarak açıklandı. Binance Borsası tarafından satın alınan bu şirket diğer taraftan, yetkili bölgelerde ve çeşitli piyasalarda kart çıkarmak amacıyla çok önemli ortaklıklarla işbirliği yapıyor. Binance, hisselerinin tamamını satın aldığı Swipe’ın şu anki yöneticisi (CEO’su) Joselito Lizarondu’nun satın alma işlemlerinin yerine getirilmesinden sonra istifa edeceğini açıkladı.

 Binance İçin Bu İlk Değil

Yapılan işlem açısından bakıldığında dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance, en son Kanada’dan işlem gerçekleştirmek amacıyla lisans aldı. Hindistan, zaten daha önce Binance borsasına yetki vermişti. En son Türkiye, Binance borsasına 8 milyon liralık bir ceza kesmişti ancak Binance, dünyanın hemen her tarafında faaliyet göstermek amacıyla ülkeler ile işbirliği içerisinde olmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP