DOLAR

32,5804

0.08%
EURO

35,0010

0.47%
ALTIN(gr)

2.427,58

0,19%
BİST 100

%
Türkiye’nin 8 Milyon Lira Ceza Kestiği Binance O Ülkeyle Anlaştı!

Türkiye’nin 8 Milyon Lira Ceza Kestiği Binance O Ülkeyle Anlaştı!

Dünyanın tamamını da pek çok regülasyon kurumu aracılığı ile sıkı takibe alınan hatta geçtiğimiz hafta Türkiye'de de 8 milyon liralık ceza alan Binance borsasına Kanada'dan yeşil ışık. Kanada'nın en kalabalık ve gelişmiş bölgelerinden biri olan Ontario regülatörleri, Binaca borsası ile anlaşma sağlayarak borsanın buradaki çalışmalarına devam etmesine izin verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Türkiye’nin 8 Milyon Lira Ceza Kestiği Binance O Ülkeyle Anlaştı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşlem hacmi açısından bakıldığında dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen ve pek çok ülke regülatörü tarafından operasyonları ya kısıtlanan veya yasaklanan Binance borsası, Kanada’daki regülatörler ile anlaşmaya vardı ve Ontario bölgesinden çıkma kararından şimdilik vazgeçti. Ontario Menkul Kıymetler Borsası, geçtiğimiz haziran ayı içerisinde Binance borsasının dahil olduğu pek çok kripto para borsası regülasyonlarına çalışmalarını durdurmaları gerektiği ile ilgili çok sert bir mektup göndermişti. Binance, bu mektubun sonrasında Ontario bölgesinden çıkma kararı almış, burada kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştiren Binance müşterileri, 31 Aralık tarihine kadar fonları çekmek zorunda kalmıştı. Borsa müşterilerine yollamış oldu bir elektronik posta ile Kanada’da gerekli olan lisansın alındığı ile alakalı müjdeli haberi verdi ve konuyla alakalı şu ifadelere yer verdi:

“Pozitif şekilde devam eden görüşmeler neticesinde Binance Kanada, FINTRAC’a para hizmetleri şirketi olarak kaydedilmiştir. Bu sayede ülkedeki operasyonlarımıza devam edebiliriz.“

 FINTRAC, Kanada’da ulusal parasal istihbarat birimi olarak görevini yerine getiriyor. Konuyla alakalı ise Kanada Menkul Kıymetler Borsasından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kanada Menkul Kıymetler Borsası tarafından Binance’ye çalışmaları ve alakalı en ufak bir haber basına yansıdığı zaman finans365.com olarak sizlerle paylaşacağız.

 Binance, Geçtiğimiz günlerde de yine aynı şekilde Ortadoğu’nun önemli petrol ve ticaret ülkelerinden biri olan Bahreyn’de lisans sözleşmesine imza atmıştı. Diğer taraftan borsa, halen kendisine bir merkez bulabilmiş değil. En büyük seçenekler arasında genel itibarıyla Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai yer alıyor.

Türkiye piyasalarında Binance borsasının birimi olarak çalışan Binance TR , Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde çalışan mali suçları araştırma kurulu (MASAK) tarafından 8 milyon liralık ceza ile karşılaşmıştı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP