DOLAR

32,5237

-0.08%
EURO

34,8023

-0.2%
ALTIN(gr)

2.419,95

-0,40%
BİST 100

%
Kıdemli Analist Uyardı:Kripto Piyasasında Durgunluk, O Zamana Kadar Devam Edecek!

Kıdemli Analist Uyardı:Kripto Piyasasında Durgunluk, O Zamana Kadar Devam Edecek!

Bitcoin Kripto para birimine yapmış olduğu yatırımla adından söz ettiren dünyanın en büyük ticaretini gerçekleştiren firmalar arasında yer alan Microstrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin başta olmak üzere pek çok kripto para biriminin ayakta durmasını sağlayan en büyük faktör konumunda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Kıdemli Analist Uyardı:Kripto Piyasasında Durgunluk, O Zamana Kadar Devam Edecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 senesinin büyük bir bölümünü yükselişle tamamladıktan sonra 2021 senesini neredeyse 70 bin dolara kadar yaklaşan bir kripto para biriminin, 2021 kripto para biriminin sonuna doğru yükseliş ivmesini kaybetmiş olması yatırımcılar başta olmak üzere kripto para piyasası uzmanlarını endişelendiriyor. Peki Kripto para birimi Bitcoin, 2018 ile 2020 seneleri arasındaki durgunluk dönemine geri mi dönüş yapacak? İşte bu sorunun cevabını analiz eden uzmanlar, çok çarpıcı detaylara yer veriyor.

 Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere pek çok kripto para biriminin fiyatı, ivmelenme hareketlerini çok daha iyi bir şekilde gösteren logaritmik ölçekte ele alındığında 2020 senesinden itibaren kripto paranın fiyat döngüsünde 2018 ile 2021 seneleri arasında meydana gelen durgunluğa benzer bir yavaşlama hareketinin piyasada hakim olduğu görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başkanlık seçimleri sonrasında yükseliş eğiliminde hareket eden bitcoin, 2020 senesinin kasım ayı içerisinde koronavirüsü aşısının haberlerinin ortaya çıkmasıyla beraber destek bularak çok büyük yükselişe başlamıştı. ABD borsaları ile Bitcoin, 2021 senesinin büyük bir bölümünde pozitif bir ilişki içerisindeydi.

 Bitcoin İle SP 500, ilk kez Aralık ayında ayrıştı

Geçtiğimiz haziran ayından itibaren sürekli aynı yönde hareket eden bitcoin kripto para birimi ile bahsi geçen SP 500, 6 aylık dönemden sonra ilk defa aralık ayında ayrışmış oldu. Haziran ayında meydana gelen ayrışma neticesinde bir bitcoin para biriminin 30 günlük korelasyonu yeni temmuz tarihinde negatife dönüş yapmıştı. Bitcoin kripto para birimini daha sonrasında ise 10 kasım tarihinde bütün zamanların en yüksek seviyesine (69 bin dolar) ulaştıktan sonra peş peşe 5 hafta boyunca düşüş kaydederek 200 günlük hareketli bir şekilde meydana gelen ortalamasının sınırına gerilemiş olduğu görüldü. En büyük hacme sahip olan kripto para piyasasında finansal piyasaların genelindeki olumlu atmosfer ile beraber 50 bin doların üzerine çıkarak 2 haftanın en yüksek seviyesine çıkmıştır. Bugün, bitcoin kripto para birimine milyarlarca dolar para harcayarak yüklü miktarda alım gerçekleştiren Microstrategy şirketinin kurucusu ve CEO’su, yapmış olduğu açıklamada bitcoin kripto para biriminin şu anda gerçekten de hayal kırıklığı sayılacak bir atmosfer içerisinde alım satım işlemlerine tabi tutulduğunu fakat 2022 senesinin ortalarına doğru başta olmak üzere 2023 senesinin başlarından itibaren 200 bin dolar seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutulacağını söyledi. Bu açıklama ve yüklü miktarda yapılan alım sonrasında bitcoin kripto para biriminin değerinde ciddi manada yükseliş meydana geldi. Bakalım gerçekten de ünlü milyarderin söylemiş olduğu gibi 2022 senesinin ortaları başta olmak üzere 2023 senesinin başlarından itibaren bitcoin kripto para biriminin fiyatında kayda değer bir yükselme meydana gelecek mi yoksa korku hakimiyetini süreceği bir atmosfer ile panik satışlarına bir sebep olacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP