DOLAR

32,4400

-0.15%
EURO

34,7553

-0.64%
ALTIN(gr)

2.443,27

0,30%
BİST 100

%
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Da Kripto Para Tartışmalarına Katıldı:O Hataya Düşülmemeli!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Da Kripto Para Tartışmalarına Katıldı:O Hataya Düşülmemeli!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Da Kripto Para Tartışmalarına Katıldı:O Hataya Düşülmemeli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomist ve akademisyenlerle gerçekleştirmiş olduğu toplantıda 'kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacaklarını' söylemesi ile beraber, Türkiye gündeminde kripto para tartışmaları büyük bir yer edindi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Da Kripto Para Tartışmalarına Katıldı:O Hataya Düşülmemeli!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından Türkiye’de kripto para borsalarının temsilcilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çağırdı. Gerçekleştirilen toplantı sonrasında temsilciler tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Daha sonrasında ise İYİ Parti yönetiminden Kripto para yasa tasarısı ile alakalı çeşitli açıklamalar geldi. En son alınan habere göre Deva Partisi lideri Ali Babacan da Kripto para yasa tasarısı ile alakalı görüşlerini paylaştı.

 Kripto para yasa tasarısı çalışmaları ile alakalı tartışmalara Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan da katıldı. Ali Babacan, Twitter hesabından konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para mevzuatında yasaklardan bahsedilmesi ülkemizi çağın gerisinde götürür. Yapılması gereken borsaların denetlenerek güven oluşturulmasıdır. Biz, takipçi değil öncü ülkelerden olmalıyız. Dünya ile uyumu yakalamak ve yenilikçiliğin önünü açmak üzere #YarınaAtılım diyoruz.”

Dedi.

 İYİ Parti Genel başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu da dün yapmış olduğu açıklamada, Türkiye’nin kripto para piyasasında başat aktör olması ile yurtdışından yatırımcı çekilebilecek çeşitli adımların atılması gerektiği yönünde ifadelerini dile getirmiş ve yüksek oranda vergilendirmeyi ise asla doğru bulmadıklarını söylemişti. Son zamanlarda, kripto para yasa tasarısı çalışmaları, Türkiye’nin gündemine oturdu. Kripto para yasası açısından oluşturulduğu dile getirilen taslak metindeki bazı maddeler yasaklayıcı olması sebebiyle tepkilere sebep oldu ve yoğun eleştiri aldı. Kripto paralara yönelik yasal çalışma, şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yapmış olduğu açıklamalarda kripto paralara karşı olduklarını ve kripto paralara karşı bir savaş başlattıklarını söylemişti. Bu söylem, AK Parti’nin kripto paralara bakış açısını şimdiden ortaya koyuyor ama yine de bakalım bundan sonra herhangi bir fikir değişikliği meydana gelecek mi? Türkiye piyasalarında kripto paralara nasıl yer verilecek? Bakalım Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde koltuğu bulunan partiler, nasıl çalışmalara imza atılması yönünde görüş bildirecek? Hep birlikte bekleyip görmek lazım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP