DOLAR

32,4733

0.07%
EURO

34,8411

0.15%
ALTIN(gr)

2.478,84

0,69%
BİST 100

%
O Kripto Paranın ATM Sayısı Rekora Koşuyor

O Kripto Paranın ATM Sayısı Rekora Koşuyor

2021 senesi içerisinde kripto para birimlerine olan ilgi ve alaka oldukça artış gösterdi. Burada en büyük ilgi gören kripto para birimlerinden birisi ise tabii ki de ve şüphesiz ki kripto paraların babası olarak bilinen Bitcoin. Bitcoin'e olan alakanın artış göstermesiyle beraber, dünya genelinde Bitcoin ATM sayısı da çoğalıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
O Kripto Paranın ATM Sayısı Rekora Koşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sene başından itibaren gerçekleştirilen istatistiklere bakıldığında Bitcoin ATM sayısında 2 kat kadar artış olduğu görülüyor. Dünyanın pek çok ülkesinde kurulan Bitcoin ATM sayısı, 2020 senesinden 2021 senesine kadar %100’den çok daha fazla artış gösterdi. Verilere bakılacak olursa, 2021 senesinin Ocak ayı içerisinde 14000 adet olan ATM sayısı, Aralık 2021 tarihi itibari ile 34 bin adet civarında.

Bitcoin ATM Sıralamasında İlk Amerika Var

Bitcoin ATM sayısında artışlar ön plana çıkan ülke ABD oldu. ATM sayısında meydana gelen bu artış, Bitcoin kripto para biriminin benimsenmeye başlandığına dair en büyük işarettir. Bitcoin ATM’lerinde işlem gerçekleştirmenin oldukça pahalı olduğu da bilinmelidir. Bu da aslında onları dezavantajlı duruma sokan bir durum. Pek çok kullanıcı, bu sebeple ATM’ler yerine daha çok kripto para borsaları tercih ediyor.

 Walmart, Mağazalarına Bitcoin ATM’leri Kuruluyor

En son olarak Amerika Birleşik Devletleri’nden bir haber verelim sizlere. ABD merkezli süpermarket zinciri Walmart, ATM firması ile bir işbirliğine imza attı. Gerçekleştirilen bu işbirliği hükümlerine göre ekim ayı içerisinde Walmart, mağazalarına Bitcoin kripto para biriminin ATM’lerini yerleştirmeye başladı. ATM sayısının artış göstermesi ile beraber başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto para birimlerinin başta ABD olmak üzere pek çok dünya Devleti’nde artık 2022 senesi içerisinde de daha fazla tanınması şeklinde yorumlanıyor.

Bitcoin ATM sayısı, yıllara göre artış gösteriyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri zamanın ve teknolojinin gelişim göstermesi ile beraber Bitcoin kripto para biriminin dünya genelinde daha çok tanınması ve güvenilirlik arz ediyor olmasıdır.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP