DOLAR

32,3462

0.27%
EURO

35,1450

0.01%
ALTIN(gr)

2.309,86

1,44%
BİST 100

%
Kriptolar Düşüyor, Peki Daha Da Düşecek Mi?

Kriptolar Düşüyor, Peki Daha Da Düşecek Mi?

Bitcoin kripto para biriminin fiyatının 48 bin doların altında işlem görmesi ile beraber İran'ın yasakları ile beraber kripto para piyasasının kararının bir duruma geldiğini belirten Houbi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, yeni bir düşüş haberinin gelmesiyle beraber piyasanın kırılganlığı ondan dolayı düşüşler devam edebilir değerlendirmesinde bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Kriptolar Düşüyor, Peki Daha Da Düşecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’ın, fazla enerji tüketimi açısından madencilik faaliyetlerinin mart ayına kadar yasakladığı haberinin duyulmasından sonra sert değer kaybına uğrayan kripto paralarda düşüş eğilimi devam ediyor. Kripto para uzmanı Beste Naz süllü,

“İran, daha önceden mayıs ayında madencilere yasak getirmişti ve o dönem kötü haber silsilesi oluşmuş Bitcoin fiyatı 29 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti “

İfadelerini kullandı.

Bitcoin, mayıs ayı içerisinde yaşamış olduğu %35 oranındaki değer düşüşünden sonra, aralık ayını da %15 oranının üzerinde düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor. Böylece Bitcoin, mayıs ayından itibaren en kötü aylık performansını sergilemiş olacak.

Bitcoin ( BTC), gün içerisinde en düşük 47340 doları; en yüksek ise 48149 dolar seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutulurken; saat 15.30 itibari ile yüzde 0.02 oranında bir düşüş şeklinde 47 1736 dolar seviyesini test etmiş oldu. En popüler 2 kripto para birimi olarak bilinen ether fiyatları ise yine aynı şekilde bugün içerisinde en düşük 3770 doları, en yüksek ise 3838 dolar seviyesinden alıcı buluyor. 2 kripto para birimi, şu dakikalar içerisinde yüzde 0.89 oranında bir yükseliş ile 3790 dolar seviyesi işlem görmeye devam ediyor.

İran’ın Strateji Değiştirmesiyle Beraber Piyasada 2 Hanelik Gerileme Kaydedildi

Son 2 gündür kripto para borsalarında ciddi manada düşüşler meydana geliyor. İran’ın kış aylarında enerji tüketiminin önüne geçmek amacıyla mart ayına kadar yasaklamış olduğu madencilik çalışmaları nedeni ile kısa vadeli işlem stratejisi değişikliğe uğradı. Mevcut 6 milyar dolarlık dev opsiyon pozisyonları sona erecek ve piyasa, bunun baskısı ile volatilitesi altına girecek. İran’ın yasakları ve beraber iyice kripto para piyasasında kırılgan bir atmosfer meydana gelirken, yeni bir düşüş haberini gelmesi durumunda piyasanın kırılganlığından dolayı düşüşlerin devam etmesi bekleniyor. İran, daha önceden mayıs ayı içerisinde madencilere çok fazla enerji tüketildiği için yasak getirmişti ve o dönem kötü haber silsilesi meydana gelmiş ve bir gün kripto para biriminin fiyatı 29 bin dolar seviyelerine kadar düşmüştü.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP