DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Kanada’dan O Kripto Borsasına Yalanlama!

Kanada’dan O Kripto Borsasına Yalanlama!

İşlem hacmi açısından bakıldığında dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance, Ontario menkul kıymetler komisyonu aracılığı ile Ontario kentinde hizmet vermeye yetkili olduğunu yanlışlıkla paylaştıktan sonra kendini garip bir çıkmazın içerisinde buldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Kanada’dan O Kripto Borsasına Yalanlama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binance CEO’su tarafından yapılan açıklamalarda, kanada‘da aralık ayının sonu itibariyle vadesi dolacak Binance faaliyetlerinin süresinin uzadığı ile ilgili bir haber paylaşıldı. Ancak Kanada’dan konu ile alakalı adeta bir yalanlama niteliği taşıyan paylaşım geldi.

 Kanadalı düzenleyici, popüler kripto para borsasının ‘kabul edilemez’ davranışı sebebiyle kınadı ve hiçbir kuruluşun ülkede herhangi bir tescile sahip olmadığını dile getirdi. Geçtiğimiz haziran ayı içerisinde Binance borsası, Kanada’nın Ontario kentindeki kullanıcılarına hesaplarının sene sonuna kadar kapatılacağı uyarısında bulunmuştu. Bu durum, borsanın yerel menkul kıymetler yasalarına uymadığı için bir uyarı almasından sonra gelmişti. Bu, kripto devinin kaldıracı azaltmak suretiyle ve uyumluluk sürecini artırarak dayanmayı başardığı Binance borsası üzerindeki küresel düzenleyici çeşitli saldırıların bir parçası özelliğini taşıyordu. Diğer taraftan Binance CEO’su  Changpeng Zhao, her zamanki kapüşonlusunu bir takım elbise için çıkardı ve fırtınalı düzenleyici sularda tekrardan gezinmeye başladı. Bu haftanın başlarında Binance borsası, düzenleyici problemleri giderdikten sonra Kanada’nın en büyük eyaleti olan Ontario’da çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla işlemlerine devam edebileceğini neşe içerisinde açıklarken diğer taraftan bir para hizmetleri işletmesi (MSB) şekilde olduğunu dile getirdi.

 Kanada, Binance’nin Listede Olmadığını Söyledi

Fakat OSC, Kanada’nın Ontario kentinde kripto para alım satım işlemlerine devam etmek ya da başlamak amacıyla sadece 6 kripto para platformuna yeşil ışık yıkıldığını ve Binance borsasının bu listede yer almadığını dile getirerek bu ifadeyi hemen çürüttü. Düzenleyici Ayrıca şirketleri, Ontario eyaletinde gerçekleşen düzenleyici onay alma şansları açısından iyiye işaret olmayacağı için kayıt durumlarını ise yanlış beyan etmeleri ne karşı duyarlı ve şu ifadelere yer verdi:

“Menkul Kıymetler düzenleyicilerine kayıt yaptıran veya başvuracak olan kripto varlık platformları, kayıt durumlarını yanlış beyan etmemenin, firmanın uygunluğu ve kayıt ilkeleri hakkında endişeler doğuracağını farkında olmalıdır.”

Ek bir şekilde 2021 senesinin başlarında Binance borsası’nın kolluk kuvvetlerinden teşekkür notları talep ettiği ve bunun için Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından kınandı da ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye piyasalarında özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu beyan etmesinden hemen sonra Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir şekilde çalışan mali suçları araştırma kurulu (MASAK), Binance borsasına en üst limitten olan 8 milyon liralık cezayı kural ihlali yaptığı gerekçesiyle kesti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP