DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%

Kripto Para Borsalarında Yatırımcılar, Ne Kadar Risk Olursa O Kadar Haz Alır

Psikoterapist/psikiyatrist Onur Okan Demirci, kolay yöntemlerden para kazanmak isteyen kişilerin son zamanlarda sıklıkla başvurmuş oldukları kripto para borsalarında meydana gelen üzücü ve tehlikeli durumları dile getirdi. Demirci, 'ne kadar riskli yatırım yaparsanız alma ihtimalimiz o kadar artıyor' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dijital zamanın yaşamımıza katılmış olduğu kavramlardan birinin kripto para olduğunu ve çok daha yeni bir kavram olmasına rağmen oldukça hızlı bir biçimde yaygınlık kazanan sanal para kripto borsası, kolay yoldan para kazanmanın bir yöntemi olarak karşımızda duruyor fakat ne yazık ki riskli olduğu kadar tehlikeli ve üzücü neticeleri de yol açabiliyor. Dedi.

Kripto para alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği borsaların bir nevi kumar etkisi oluşturduğu ve akıl sağlığını tehdit ettiği hususunda çeşitli uyarılarda bulunan psikoterapist Onur Okan Demirci,

“İşin içine risk kavramı girdiğinde beynin dopamin salgısı artar ve haz alma oranı artıyor. Yani ne kadara riskli yatırım yaparsanız haz alma ihtimalimiz o kadar artıyor” ifadelerini kullandı.

Kripto Para Ticaretinde Ne Kadar Risk O Kadar Haz

Uzun zamandır uzmanlar; son dönemlerde giderek artış gösteren bir biçimde ilgi gören ve yaygınlık kazanan kripto para hususunda çeşitli uyarılarda bulunuyor. Gerek ruski bir yatırım malı olması gerekir de bağımlılık oluşturması ihtimali sebebiyle akıl sağlığını tehdit ettiğini dile getiren Nitekim 28 Aralık tarihinde, Adana’da Kripto para piyasasında yaklaşık olarak 450 bin lira kaybettiği için bunalıma giren bir vatandaş, eşini vurarak öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu. Konuyla alakalı uyarılarda bulunan uzmanlar, borsa, 6, döviz gibi diğer yatırım araçlarından farklı olarak Kripto para piyasalarında risk alma opsiyonları çok daha yüksek uyarısında bulunuyor. İşin içine risk kavramı girdiği zaman beynin dopamin salgısı artış gösterir ve haz alma oranı da artıyor. Yani ne kadara riskli yatırım yapılırsa alma ihtimali o derece artıyor uyarıları yapılıyor.

Psikolojik Problemleri Daha Fazla Göreceğiz

Kripto para piyasalarının, Tıpkı kumar bağımlılığı durumundaki mekanizma gibi faaliyet gösterdiğini dile getiren Onur Okan Demirci, Ancak bu daha kolay Bunun sebebi ise cep telefonu ile 7 gün 24 saat boyunca Kripto para alım satım işlemleri yapılabiliyor. Ve vatandaşa, hayatını artık buna endeksli bir şekilde yaşıyor ve gündelik yaşamdan giderek uzaklaşıyor ifadelerini kullandığı nokta travmatik yaşantılar a sahip toplumların daha çok alma özelliğine sahip bireyler yetiştirdiğini dile getiren Demirci pandemi sürecinin de Kripto para Borsası senin bu derece ilgi görmesini de oldukça etkili olduğunu söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP