DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9736

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
2021 Adeta Onun Yılıydı! İşte 2022’den El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin Beklentileri
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • 2021 Adeta Onun Yılıydı! İşte 2022’den El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin Beklentileri

2021 Adeta Onun Yılıydı! İşte 2022’den El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin Beklentileri

2021 senesi içerisinde Bitcoin kripto para birimine yönelik yapmış olduğu açıklamalar ve attığı adımlarla adından sıklıkla söz ettiren El Salvador başkanı Nayib Bukele, Bitcoin ile ilgili 2022 beklentilerini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
2021 Adeta Onun Yılıydı! İşte 2022’den El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin Beklentileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

El Salvador başkanı Nayib Bukele, 2021 senesinin Haziran ayı içerisinde mecliste yapmış olduğu açıklamada Bitcoin kripto para biriminin El Salvador’da daha çok benimsenmesi açısından çeşitli hamilelerde bulunacaklarını açıklamıştı. Aradan birkaç ay geçmeden El Salvador, resmi para birimi olarak Bitcoin kripto para biriminin kullanılacağına karar verilmişti. Alınan bu karar doğrultusunda dünyada saygın finans kuruluşlarının yöneticileri tarafından çok ciddi manada eleştirilere maruz kalan başkan Nayib Bukele, hiç kimsenin ne dediğine aldırış etmeden Bitcoin kripto para biriminin değerinin düştüğü anlarda yüklü miktarda satın alarak devletin hazinesine eklemeye devam ediyor. El Salvador’un eylül ayı içerisinde Bitcoin kripto para birimleri resmi para birimi olarak kabul etmesinden sonra 1300 den fazla BTC satın alımı gerçekleştirdi. Diğer taraftan Bukele, 2022 senesi için Bitcoin fiyat beklentilerini de paylaştı.

 2022’de 1 Bitcoin, 100 Bin Dolar Olacak

Kasım ayı içerisinde Bitcoin kripto para birimi, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolar seviyesinden işlem görmüş ve daha sonrasında ise çok hızlı bir şekilde geri çekilmişti. Nayib Bukele 1,4 milyon dolarlık bir kar açıkladı ve o zamandan itibaren ulusal 400 standart okul projesinin ilk aşamasını başladı. Güven rezervlerinde 140 milyon doların üzerinde birikim gerçekleştiren El Salvador ilk veteriner hastanesini tamamlamasının eşiğinde ve işletmelerin çok önemli bir bölümü artış gösteren şikayetler sebebiyle Bitcoin hususunda halen şüpheci olmasına rağmen, Bitcoin başarısının parlayan bir örneği olmayı sürdürüyor. Fakat küresel sahnede bir başka gelişme ise Uluslararası Para Fonu IMF ile Dünya Bankası, eşit derecede sert uyarılar paylaştı ve kripto para birimi oynaklığı sebebiyle ülke ekonomisindeki yatırımcıları olması muhtemel bir belirsizlik tahmininde bulundu. Diğer taraftan İngiltere Merkez Bankası başkanı da aynı şekilde El Salvador başkanı Nayib Bukele ile El Salvador halkına Bitcoin kripto para birimini bu denli benimsemelerine ‘cahil’ şeklinde sert eleştirmiş. Öncesinde yayınlamış olduğu bir tweet ile El Salvador devlet başkanı Bukele, karamsarlık ortasında Bitcoin kripto para biriminin temsil ettiği gelecek potansiyeli hususunda iyimser kaldı ve şu ifadelere yer verdi:

“Uluslararası kuruluşlar tarafından ‘Bitcoin deney’ olarak adlandırılan şey, Dünyanın kitlesel benimsemenin bir ülkenin ekonomisini nasıl değiştirdiğini izlemekten başka bir şey değil. İyi ise, fiyat için oyun biter. El Salvador, gerçek devrimi ateşleyen kıvılcımdır”

Demişti..

El Salvador Başkanı Nayib Bukele’den 2022 İle İlgili İddialı Bitcoin

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, resmi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda 2022 Bitcoin tahminlerini ele alan bir tweet paylaştı. Bukele, bu tweet paylaşımına Bitcoin kripto para biriminin 2022 senesi içerisinde 100 bin dolarlık rekor bir seviyeye ulaşacağını söyledi. Diğer tarafın iki ülkenin daha lider kripto para birimini resmi para birimi olarak ilan edeceğini söyledi.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin Konuyla Alakalı Twitter Paylaşımında Şu İfadeler Yer Aldı:

“Bitcoin kripto para birimi 2022 senesinde 100 bin dolara ulaşacak. 2 ülke daha bunu yasal ihale olarak kabul edecek. Bu yıl ABD seçimlerinde önemli bir seçim sorunu olacak. Bitcoin City inşaatına başlayacak. Volkan tahvilleri aşırı talep edilecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP