DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Güney Kore’den Yeni Kripto Para Düzenlemesi: Sırada Denizaşırı Ülkeler Var

Güney Kore’den Yeni Kripto Para Düzenlemesi: Sırada Denizaşırı Ülkeler Var

Son zamanlarda kripto paralar konusunda regülasyonları iyice sertleştiren ve orta ve küçük ölçekli borsaların kapanmasına sebep olan Güney Kore'de otoriteler, şimdi ise deniz aşırı ülkelerdeki kripto para hesaplarının beyan edilmesini zorunlu kıldı ve bu yönde rapor talep etti. Kurallar, 2023 senesinden itibaren geçerli olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Güney Kore’den Yeni Kripto Para Düzenlemesi: Sırada Denizaşırı Ülkeler Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizaşırı kripto para borsaları yatırımları mevcut olan Güney Koreliler de artık bağlı bulmuş oldukları yerel otoritelere çeşitli bildirimlerde bulunmak zorunda kalacak. Ekonomi Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yeni kurallara göre, Güney Koreli firma veya bireyler, deniz aşırı ülkelerdeki kripto para borsaları da en az 420 bin dolarlık varlık bulundurmaları durumunda, bu durumu bağlı bulunmuş oldukları vergi otoritesine bildirmek zorunda kalacak. Uygulamanın 2023 tarihinden itibaren geçerli olması öngörülüyor. Güney Kore hükümetinin, denizaşırı ülkeleri de regülasyonları dahil etmek suretiyle 2023 tarihinde başlamış yapacak olan kripto paraların yüzde 20 oranında vergi alınması kanununun daha çok gelir elde etmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Baskılar Sonucunda 1 Yıl Ertelenmişti

Bilindiği gibi son zamanlarda kripto para regülasyonların artık iyice sertleştiren ve getirilen kurallar neticesinde pek çok küçük ve orta ölçekli borçların kapandı Güney Kore ülkesinde vergi kanunu 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Fakat politikacılar, kripto para yatırımcılar ile uzmanların yapmış oldukları baskılar sonucunda hükümet, geri adım atıp kanunu 1 sene boyunca ertelemiştir. Uzmanlar, özellikle de 2 hususta itiraz etmişti. Bunlardan birincisi yatırımcıların varlıkları açısından %100 olmaları sağlanamadığını vergi alınmaması gerektiği başta olmak üzere İkincisi ise hisse senetleri piyasasında ki kazanç vergisi oranla buradaki rakamın çok daha yüksek oluşuydu.

Gençlerin Oyları Belirleyici Oldu

Güney Kore’de 2022 senesinin mart ayı içerisinde başkanlık seçimi gerçekleştirilecek ve 20 ile 30 yaş arasında bulunan genç kesimin sayıca üstünlüğü ile kripto para yatırımı yapıyor olmaları göz önüne alındığında hem muhalefet iktidar tarafının gecikmeye sıcak bakmasını sağlamıştı. Uzmanlar ise seçimde bu yaş aralığındaki grubun kazanan kişinin belirlenmesinde kritik rol belirleyici olduğunu söylüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP