DOLAR

32,5617

0.02%
EURO

34,9595

0.13%
ALTIN(gr)

2.426,66

-0,13%
BİST 100

%
Finans Profesörü Açıkladı: O Kripto Para, Uzun Vadede Altının Rolünü Üstlenecek

Finans Profesörü Açıkladı: O Kripto Para, Uzun Vadede Altının Rolünü Üstlenecek

Ünlü Finans profesörü Jeremy Siegal, CNBC kanalında vermiş olduğu bir röportajda Bitcoin kripto para biriminin uzun vadede altının rolünü üstleneceğini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Finans Profesörü Açıkladı: O Kripto Para, Uzun Vadede Altının Rolünü Üstlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pennsylvania Üniversitesi’nin Wharton okulunda finans profesörü olarak çalışan Jeremy Siegal, küresel ölçekteki enflasyon verileri hususunda uyarılarda bulunarak Amerikan Merkez Bankası‘nın söylemlerini ele aldı. Diğer taraftan, Bitcoin para biriminin yeni jenerasyon açısından altına alternatif bir dijital varlık haline geldiğini söyledi.

 Günlük Finans Profesöründen Bitcoin Ve Altın Karşılaştırması

Pennsylvania Üniversitesi’nin Wharton okulunda finans profesörü olan Jeremy Siegel, CNBC ile gerçekleştirmiş olduğu röportajda finansal piyasaların mevcut durumlarını ele aldı. Emtialar üzerine yöneltilen bir soru ile ilgili vermiş olduğu cevapta altının hayal kırıklığı yarattığını dile getiren ünlü profesör, genç neslin artık Bitcoin’i altının ikamesi olarak gördüklerini söyledi.

Genç Yatırımcıların Gözünde Bitcoin, Altının Yerini Alıyor

Kripto paraların son zamanlardaki değer artışları ile beraber Bitcoin kripto para biriminin, enflasyon verileri koruma aracı şeklinde altına bir alternatif olabileceği çokça tartışıldı ve görüşüldü. Özellikle de burada, sıkı bir Bitcoin savunucusu olduğu da bilinen Microstrategy CEO’su Michael Saylor, defalarca kez Bitcoin kripto para birimi ile alsın kıyaslaması ile gündeme gelmişti. Ünlü yönetici, altının, Bitcoin karşısında güç kaybettiğini ve Bitcoin kripto para biriminin artık finansal piyasalarda altının yerini alabileceğini söyledi.

Ünlü profesörün yapmış olduğu açıklamalara göre Bitcoin kripto para biriminin artık zamanın geçmesi ve teknolojinin gelişim göstermesi ile beraber dünya devletleri tarafından regüle edilebilir bir konuma gelmesinin çok daha faydalı şeyler ortaya çıkardığını söyledi. Bitcoin’in, tanınması ve benimsenmesi ile beraber küresel arenada bakıldığında altının yerine yavaş yavaş geçebileceği ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Güvenli bir liman olarak anılan altın madeninin artık dünya genelinde yavaş yavaş terk edilmesi ve yatırımcıların, paralarını daha çok Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine yatırdıklarını söyleyen ünlü Profesör, 2022 senesi içerisinde Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto paraların daha çoktan alacağını ve bu tanıma durumunun hemen akabinde fiyatlarında ciddi manada yükseliş meydana geleceğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP