DOLAR

32,5525

0%
EURO

34,8370

-0.1%
ALTIN(gr)

2.431,86

0,09%
BİST 100

%
ABD’nin Kripto Para Düzenlemesinde Son Durum!

ABD’nin Kripto Para Düzenlemesinde Son Durum!

Neredeyse bütün dünya, bütün ekonomik kararlarda olduğu gibi Bitcoin kripto para düzenlemesinde de ABD’den gelecek son dakika haberlere kilitlendi. Peki, kripto para düzenlemesinde son durum nedir? Şimdiye kadar neler oldu? Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizin ayrıntılarında...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
ABD’nin Kripto Para Düzenlemesinde Son Durum!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para yatırımcılarının uzun zamandır heyecan içerisinde beklemiş odaklara çok önemli bir haber var. Tabii ki bu haber regülasyonların durumu ile alakalı, şimdilerde ise Bitcoin ETF haberinde daha önemli gibi görünüyor. Amerika Birleşik Devletleri uzun zamandır kripto paraların düzenlenmesi açısından çeşitli çalışmalarda bulunuyor. Son durum nedir? Altcoinler, bu tip gelişmelerden nasıl etkilenecek?

ABD Senatosunda Kripto Para Çalışmaları

ABD’li Senatör Tom Emmer, geçtiğimiz hafta kongre blokchain grubunun 2021 senesi içerisindeki yaklaşımına değinerek, 2022 senesi içerisinde ihtiyaç duyulan değişiklikleri dile getirdi. Konu ile alakalı şu ifadelere yer verdi:

“Kongre blokchain grubunun desteği, web3 politikasını ilerletmek için bir araç haline geldi”

Kongre’de oluşturulan bu grubun esasında Blockchain teknolojisinin yansımalarını anlayarak herhangi bir merkeze bağlı olmadan alım satım işlemlerine tabi tutulan kripto para borsalarının içinde işlem gördüğü borsalar, ile kripto oyun etrafında politikalar formülü etmeyi hedefleyen bir grup cumhuriyetçi ve demokrat olması dikkat çekicidir. Fakat, eğitimin anahtarı olduğunu ve kripto politikasının halen tarafsız bir şekilde olduğunu tekrarladı. Bu nedenle İnfra Bil, konuyla alakalı şu ifadelere yer verdi:

“Altyapı faturası fiyaskosu ve yanlış yönlendirilmiş kripto vergi değişikliği sonrasında, bu komitelerdeki kilit üyeler konuştu ve yasal düzeltmeleri destekledi.”

Bununla beraber aynı zamanda 117. Kongrenin geçtiğimiz sene boyunca kripto ile alakalı 35 yasa tasarısı sunduğunu açıklamakta fayda olacaktır. Kripto para çalışmaları, bahsi geçen teknoloji uygulamaları ile Merkez Bankası dijital para birimi ile alakalı politikanın getirilmesini içeriyordu. Bunu ek bir şekilde kongre üyesi emer şu ifadeleri kullandı:

“Masada iki partili, endüstri destekli birkaç teklif var… Ancak henüz kongreden geçen ve yasaya giren bir şey görmedik. Bu değişikliği büyük ihtimalle ara sınavlardan sonra göreceğiz, bu yüzden bir sonraki dönem için gündemimizi hazırlamaya başlamak her zamankinden daha önemli”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP