DOLAR

32,5125

0.19%
EURO

34,8461

0.34%
ALTIN(gr)

2.488,17

1,06%
BİST 100

%
Uzmanlar Açıkladı: 2022’de Zenginlerin Tercihi, O Kripto Paradan Yana Olacak!

Uzmanlar Açıkladı: 2022’de Zenginlerin Tercihi, O Kripto Paradan Yana Olacak!

Geçtiğimiz birkaç yılın antik kripto para odaklı yatırımcıları, ağır ağır lider kripto para birimi Bitcoin’e ilgi duymaya başladı. Dünya genelinde enflasyon verilerinin oluşturduğu korkunun etkisi ile ABD dahil olmak üzere pek çok ülkede son zamanların en yüksek enflasyon rakamlarının açıklandığı şu günlerde ise zenginlerin atmış olduğu kripto para adımları, yavaş yavaş Bitcoin kripto para birimine doğru yaklaşıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Uzmanlar Açıkladı: 2022’de Zenginlerin Tercihi, O Kripto Paradan Yana Olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 Senesi, Zenginlerin Kripto Para Akını İle Anılacak

Bir dönemler kripto paraları eleştirirken ansızın Bitcoin yatırımı gerçekleştiren milyarderleri ilk örnek ise Macaristan’dan birisi olabilir. Macar milyarder Thomas Peterffy, 2022 senesinin 1 Ocak tarihinde yapmış olduğu açıklamada portföyünün yüzde 3’ü kadarını kripto para sektörüne ayırdığını açıklamıştı. İtibari paranın cehenneme gitmesi ihtimaline karşı böyle bir adım attığını dile getiren Macar milyarderin, 25 milyar doların üzerinde serveti olduğu Forbes kayıtlarında yer alıyor.

Macar milyarder Thomas Peterffy’in sahibi olduğu şirket interactive brokers group inc, 2020 senelerin ortasından itibaren artış gösteren taraf sebebiyle kripto para alım satım işlemleri vermeye başlamış. Şirket, şu anda başta amiral gemisi Bitcoin olmak üzere ikinci sırada yer alan, litecoin ile Bitcoin Cash alım satım hizmetlerini sunuyor. Fakat, bu ay içerisinde 5 ile 10 kripto para birimini daha cüzdanlarını eklenmesi hedefleri arasında yer alıyor. Macar Milyarder Thomas, kendisini özel yapan şeyin ise kendisinin daha önce Bitcoin kripto para biriminin sefer dolara inebileceğini belirtmesi olduğunu söylüyor. Kripto para piyasası yatırım gerçekleştiren bir diğer milyarder ise Ray Dalio oldu. Bitcoin en çok eleştiren kişilerin başında gelirken nihayetinde Bitcoin başta olmak üzere 2. sırada yer alan Ether yatırımı gerçekleştirdiğini 2021 senesi içerisinde zaten itiraf etmişti. Dünyanın en zenginlerinden olan Dalio, büyük bir yatırımcı grubunu da kendisi ile beraber bu akıma çekebilir. Böylelikle genel ekosistem açısından bakıldığında 2022 senesi içerisinde enflasyon şişmeye devam ederken, diğer taraftan dünya çapında ticaret yapan dünyanın en zengin insanlarının dahi yatırımlarının ya da sermaye paylarının büyük bir bölümünü Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine harcaması ya da bu şekilde yatırım yapması artık kaçınılmaz bir hal almıştır. Dalio, Ether yatırımı gerçekleştirdiğini 2021 senesi içerisinde zaten itiraf etmişti. Dünyanın en zenginlerinden olan Dalio, büyük bir yatırımcı grubunu da kendisi ile beraber bu akıma çekebilir. Böylelikle genel ekosistem açısından bakıldığında 2022 senesi içerisinde enflasyon şişmeye devam ederken, diğer taraftan dünya çapında ticaret yapan dünyanın en zengin insanlarının dahi yatırımlarının ya da sermaye paylarının büyük bir bölümünü Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine harcaması ya da bu şekilde yatırım yapması artık kaçınılmaz bir hal almıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP