Faizsiz İstihdam Desteğinden Kimler Faydalanabilir, Başvuru Şartları Nelerdir?

Faizsiz İstihdam Desteğinden Kimler Faydalanabilir, Başvuru Şartları Nelerdir?

Son 1 sene içerisinde ortalama istihdamını muhafaza eden firmalara, her 1’i için en çok 5 kişi için olmak şartı ile çalıştırma taahhüdü verdikleri işçi başına 100 bin lira faizsiz destek verilecek.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Faizsiz İstihdam Desteğinden Kimler Faydalanabilir, Başvuru Şartları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamalarla KOSGEB istihdam desteklerine ilişkin detaylar belli oldu. Son bir sene içerisinde ortalama istihdamını koruyan firmalara, her 1’i için en çok 5 kişi açısından olmak üzere çalıştırma taahhüdü vermiş oldukları işçi başına 100 bin lira faizsiz destek verilecek. İmalatın yanı sıra diğer taraftan toptan ve perakende ticaret bağlamında faaliyet göstermekte olan girişimci esnafa, istihdam edecekleri gençler açısından 100 bin lira faizsiz destek verilecek. Destekte istihdamın en çok 1 yıl olması öngörülüyor. Krediler, 2 dilim şeklinde verilecek, geri ödemeler ise 24 ay sonra başlayacak. KOSGEB, Dünya Bankası ile Japonya uluslararası işbirliği ajansı mikro ve küçük işletmelere hızlı destek projesi adı altında 3 Mayıs ile 3 Eylül 2021 dönemi içerisinde 2 aşamada toplamda 21946 başvuru dosyasını ele alıp onayladı. Bunlardan istihdam koşulunu sağlayanlara ise 367 milyon liralık destek ödemesi yapıldı.

Öncelik Yeni Mezunlar, Gençler Ve Kadınlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasına göre 3 faz destek programı adı altında genç, kadın ve yeni mezun istihdamı öncelikli olacak. Bu destekten 1981 ve daha sonrasında doğumlu olanlar, daha önce hiç çalışmamış ya da son 3 seneden 6 aydan fazla çalışmamış olan yeni personel istihdam edilecek. Bu destekten, üniversite mezununun yanı sıra aynı zamanda mesleki ve teknik lise mezunu olan vatandaşların istihdamını gerçekleştirin işletmelerde faydalanabilecek.

 Diğer taraftan programdan mikro işletmeler 2, küçük firmalar ise 5 kişilik istihdam açısından faydalanabilecek. Girişimcinin kadın olması ya da istihdam edilen kişinin kadın olması durumunda ise faizsiz kredi miktarı yüzde 10 artırılacak. Bir başka deyiş ile kredinin toplam tutarı 550 bin liraya kadar yükselebilecek. Destek adı altında istihdam taahhüdünde bulunan personelin işten ayrılması ya da iş değiştirmesi halinde ise koşullara uygun yeni bir personel istihdam edilebilecek. Programın önceki başvuru dönemlerinden faydalananlar, başvuru dönemi koşullarını karşılamak kaydıyla bu dönemde de programa başvuru yapabilecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP