DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Yatırımcıların Dikkatine! O Şirketlerin Fiili Pay Oranları Değişti
  • Finans 365
  • Borsa
  • Yatırımcıların Dikkatine! O Şirketlerin Fiili Pay Oranları Değişti

Yatırımcıların Dikkatine! O Şirketlerin Fiili Pay Oranları Değişti

Bu firmaların fiili pay oranlarında değişiklik yaşandı! Aralarında borsa İstanbul’un çok önemli firmalarının da bulunduğu toplamda 4 şirketin dolaşımdaki oranlarında değişiklik yaşandı. Borsa İstanbul tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bu şirketlerin pay oranlarında meydana gelen değişiklik ile ilgili detaylara yer verildi. Ayrıntılar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Yatırımcıların Dikkatine! O Şirketlerin Fiili Pay Oranları Değişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu şirketlerin fiili oranlarında değişiklik yaşandı. Yatırımcıların dikkatine! Bu firmaların dolaşımdaki pay oranlarında değişiklik yaşandı. Yapılan son dakika açıklamalarının ayrıntılarına göre şu bilgilere yer verildi. Endekslerinde kullanılmakta olan fiili dolaşımdaki pay oranı değişiklikleri şu şekilde meydana geldi.

  • Verusaturk girişim, FDPO %42, geçerlilik tarihi 5 Ocak 2022,
  • Vanet Gıda, FDPO % 81, geçerlilik tarihi 5 Ocak 2022,
  • Nurol gayrimenkul yatırım ortaklığı,  FDPO %36, geçerlilik tarihi 5 Ocak 2022,
  • ISBIR Sentetik Dokuma, FDPO %15 ve geçerlilik tarihi 5 Ocak 2022

 Dolaşımdaki Pay Oranı Ne Demek?

Fiili dolaşımda bulunan pay oranı, para piyasalarında işlem görmekte olan payların halka açıklık oranlarını ifade eder. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açıklanan esaslar yönergesinde merkezi kayıt kuruluşu anonim şirketi tarafından hesaplanarak ilan edilir.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen kriterlere göre;

Kamu tüzel kişiliğine haiz mülkiyetteki firma kurucuları ile yakın aile üyeleri (eşlerin üst soy ve alt soyu ile ikinci derece dahil yansoy hısımları ile ilişkili kuruluşların bağlı oldukları ortaklıklar, iş ortaklıkları, grup firmaları ile iştirakler gibi) sahip oldukları şirket sermayesinin %5 ve daha fazlasına sahip olan tüzel ve gerçek kişi ortakların sahip olmuş oldukları şirket yönetim kurulu üyeleri, üst düzey yöneticilerinin ve yakın aile üyelerinin (yöneticilerin ve üyelerin ya da eşlerinin üstsoy ve altsoyu, ikinci derece dahil olmak üzere yansoy hısımları firmaların sandık veya vakıflarının mülkiyetinde bulunan teminat olarak verilmekte olan hukuken kısıtlı olan ve alım satıma konu edilemeyen yasaklı, hacizli paylar fiili dolaşımdaki pay oranı tanımı dışında tutulmuştur.

Borsa ve kripto para haberlerine ilk siz ulaşmak istiyorsanız finans365.com adresini takip etmeyi unutmayınız.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP