DOLAR

32,3318

0.24%
EURO

35,0531

-0.24%
ALTIN(gr)

2.283,39

0,27%
BİST 100

%
Kripto Paraları Yasaklayan Ülke Sayısı, 3 Yılda Bakın Kaça Katlandı?

Kripto Paraları Yasaklayan Ülke Sayısı, 3 Yılda Bakın Kaça Katlandı?

Mutlak bir yasaklama/kısıtlama ya da kripto paralar üzerinde çok ciddi kısıtlamalar bulunan toplum sayısı, sadece son 3 yıl içerisinde 2 katından daha fazla artış gösterdi ve bu eğilimin yavaşladığına yönelik çok az işaret mevcut. 2021 senesi, piyasa performansı açısından göz önüne alındığında kripto para birimi endüstrisi açısından iyi bir sene olmasına rağmen, kriptoyu yasaklayan yargı bölgelerinin sayısı ise 2018'den itibaren 2 katından çok daha fazla artış gösterdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Kripto Paraları Yasaklayan Ülke Sayısı, 3 Yılda Bakın Kaça Katlandı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para borsaları ile alakalı hazırlanan bir rapor, şu anda kayıtta üzerinde mutlak bir yasak uygulayan 9 yargı alanı ile örtülü bir yasak uygulayan toplamda 42 yargı bölgesi olduğunu ortaya çıkardı.

Kripto paraların babası olarak bilinen BTC, 2009 senesinde piyasaya sürüldüğünde dünya devletlerinin geneli bu kripto para birimini bir dolandırıcılık uygulaması şeklinde nitelendirilmiş ve ellerinden geldiğince uzak durmaya çalışmıştı. Ancak şimdi baktığımızda  El Salvador, geçtiğimiz 2021 senesi içerisinde Bitcoin kripto para birimi resmi para birimi olarak ilan etti ve bununla da yetinmeyip devlet başkanı Nayib Bukele,El Salvador’da vergiden muaf Bitcoin şehri kuracaklarını söyledi. Aynı zamanda El Salvador başkanı, yapmış olduğu açıklamada 2022 senesi içerisinde 2 tane ülkenin daha Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi olarak ilan edeceğini söyledi. Türkiye açısından baktığımızda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden bunu Türkiye Büyük Millet meclisine getireceklerini söylemişti. Hemen sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı bir şekilde çalışan mali suçları araştırma kurulu (MASAK), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ye kural ihlali yaptığı gerekçesiyle en üst limit olan 8 milyon lira (eski parayla 8 trilyon) ceza kesti.

 LOC raporunda yer alan verilere göre mutlak bir yasak, kripto para birimleri ile gerçekleştirilen iş ve işlemler ya da kripto para birimlerini elinde bulundurmanın suç olduğu anlamına gelirken, örtülü yasak ise kripto para borsalarının, bankaların ve diğer finansal kurum ve kuruluşların ‘kripto para birimleri ile işlem yapmasını veya bireylere hizmet sunmasını yasaklar. Mutlak yasağı olan 9 yeni yargı bölgesi için, Bangladeş, Tunus, Cezayir, Fas, Katar, Irak ve Mısır.

Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin Türkiye’de alım satım işlemlerinin gerçekleştirilmesi açısından nasıl bir karara varılacağı ise şimdiden merak edilmeye başlandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP