DOLAR

32,5751

0.1%
EURO

35,0095

0.47%
ALTIN(gr)

2.430,70

0,32%
BİST 100

%
Bir Kripto Yasağı Haberi De O Ülkeden!

Bir Kripto Yasağı Haberi De O Ülkeden!

Estonya hükümetinden Son zamanlarda spekülasyon yapılan Bitcoin yasakları ile alakalı yeni bir açıklamada bulundu. Kripto paraları yasaklamayı hedefleyen ülkelerin sayısında da son zamanlarda artış yaşanmaya devam ediliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Bir Kripto Yasağı Haberi De O Ülkeden!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’den de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalara göre kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve kısa süre içerisinde bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacaklarını söylemişti. Ancak Estonya hükümeti tarafından Kripto paralar ile ilgili yanlış anlaşılmaların önüne geçebilmek amacıyla resmi bir dizi açıklama yapıldı.

Estonya Maliye Bakanlığı, Bitcoin kripto para birimi yasağı uygulayıp uygulamayacaklarına yönelik yeni ve kapsamlı bir açıklamada bulundu. Estonya’da bir kripto para yasa tasarısının hazırlığı içerisinde olunduğu uzun zamandır biliniyordu.

Bitcoin Yasakları Spekülasyonlarına Karşı Estonya Hükümetinden Açıklama

Estonya Maliye Bakanlığı, konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamada halen 3 meclis okumasından geçmesi gerekli olan yasa tasarısının, mevcut kripto para hizmet sağlayıcılarının lisansını sıkılaştırmak hedefi ile hazırlandığını söyledi. Kripto para sahibi olan ya da kripto para ticareti gerçekleştiren kişi ve kurumları etkilemeyecek.

 Konu ile ilgili açıklamada, yönetmeliğin müşterilere yönelik değil, kalıcı bir işletme şeklinde gerçek ya da tüzel kişi namına faaliyetlerde bulunan sanal varlık hizmet sağlayıcılarına uygulanacağı açıklandı. Bu durum, mevzuatın müşterilerin kripto paralara sahip olmasını ve bunların alım satım işlemlerini gerçekleştirmesini yasaklayacak herhangi bir tedbir içermediği ve müşterilerin özel anahtarlarını cüzdanlar ile paylaşmalarını gerektirmediği onunla bunu ortaya çıkarıyor.

 Kripto Para İşlemleri, Banka Transferleri Gibi Raporlanacak

Estonya Maliye Bakanlığı’na göre, Estonya meclisi oturumlarından geçmesi gerekli olan yasa tasarısının, VASP’ların sağlam bir cüzdan vasıtası ile Bitcoin kripto para birimi ticareti gerçekleştirin bireyleri etkilemeyecek. Bununla beraber Estonya VASP’leri ile açılan hesaplar isimsiz bir şekilde olamayacak ve VASP’leri isimsiz hesaplar ya da cüzdanlar sunamayacak. Yapılan açıklamada aynı zamanda tanımlayıcı bilgilerin, banka transferlerine benzer bir biçimde işlemle ilişkilendirilmesini sağlayacak biçimde saklanması gerektiği açıklandı.

 Estonya meclisi tarafından hazırlanan yasa tasarısı ile alakalı daha fazla detayını ise önümüzdeki günlerde açıklanması öngörülüyor. Fakat son zamanlarda konu ile alakalı artış gösteren spekülasyonları göz önüne alındığında resmi bir kurumun bir koyun yasağı olmayacağını açıklaması oldukça önemli bir haber.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP