DOLAR

32,5706

0.01%
EURO

34,9835

0.26%
ALTIN(gr)

2.424,30

0,06%
BİST 100

%
Model Portföy Penceresinden Yatırım Ve Finansman Önerileri
  • Finans 365
  • Borsa
  • Model Portföy Penceresinden Yatırım Ve Finansman Önerileri

Model Portföy Penceresinden Yatırım Ve Finansman Önerileri

Yine dün pozitif bir açılışla başlangıç yapan endeks, seansın başlarından itibaren alımlarını güç kazanması ile beraber yükseliş trendini sürdürdü. 1975 direnci üzerinde kalem olarak kâr satışlarıyla karşılaşılan bu endeks, 1925 bandından destek gördü ve toparlanmayı böylelikle başardı. Kâr içerisinde işlem görmeye devam eden Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1.92 kazanç ile 1963 puandan kapattı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Model Portföy Penceresinden Yatırım Ve Finansman Önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu banda görev bu seviyelerde kırılması durumunda ise 2000 tekrardan hedeflenebilir. Olası geri çekilmeler de ise 1925 ilk destek olmak şartı ile 1893 düşüş devam edebilir. Dolar TL kuru üzerinden baktığımızda ise kısa vade ortalamalarının birbirini yukarı bir şekilde kesmesi ile beraber gücünü muhafaza ediyor. 22 günlük hareketli ortalama ile 13.32 üzerinde kalındığı takdirde yukarı yönlü hareketlerin sürebileceğini görmek mümkün olacaktır.

Bugünün Gündeminde Neler Var?

Uluslararası Para Fonu (IMF) 19 Ocak tarihinde yayımlamayı hedefledikleri küresel ekonomik görünüm raporu onun ilan edilme tarihini bir hafta sonrasına taşıyarak 25 Ocak tarihine aktardıklarını duyurdu. IMF direktörü ise geçen ay vermiş olduğu bir röportajda Uluslararası Para Fonu’nun omicron varyantından dolayı büyük ihtimalle küresel büyüme tahminini düşüreceğini açıklaması kredi derecelendirme kuruluşu fitch, dövizdeki bu oynaklığın; borcunun büyük bir bölümünü hedge edilmemiş büyükşehir belediyelerinin devam edilebilir borçlarını olumsuz bir şekilde etkileyebileceğini hususunda uyardı. Belediyeler arasında toplamda ise ortalama borç stoku oklarının yüzde 77’si dövizde meydana gelen ve hedge edilmemiş olan İstanbul, Antalya ve İzmir olduğunu açıkladı.

Açılış Öncesi Yurtdışı Piyasalar

Yurtdışı piyasalara baktığımızda ise Asya piyasaları ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki meydana gelen yükselişin sonrasında zayıf bir görelim sergilemeye devam ediyor. Avrupa piyasalarında ise omicron varyantı endişesiyle açılışta hafif bir satıcılı olması öngörülüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP