DOLAR

32,5376

-0.03%
EURO

34,8268

-0.13%
ALTIN(gr)

2.428,56

-0,05%
BİST 100

%
Kripto Para Dolandırıcılığının Ne Kadar Arttığını Duyduğunuzda Çok Şaşıracaksınız!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kripto Para Dolandırıcılığının Ne Kadar Arttığını Duyduğunuzda Çok Şaşıracaksınız!

Kripto Para Dolandırıcılığının Ne Kadar Arttığını Duyduğunuzda Çok Şaşıracaksınız!

Siber saldırılar ile veri ihlalleri ile geçen 2021 senesi, kripto para piyasası mı daha çok ciddi manada etkiledi. Bilgisayar korsanlarının 2021 senesinde 7.7 milyar dolar değerinde kripto para çaldığını dikkat çeken siber güvenlik uzmanları, kripto paralara yatırım gerçekleştirirken dolandırıcılık olaylarının mağduru olmamak amacıyla dikkat edilmesi gereken ipuçlarını paylaştı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Kripto Para Dolandırıcılığının Ne Kadar Arttığını Duyduğunuzda Çok Şaşıracaksınız!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto varlıklar, bütün dünyada en çok dile getirilen hususlardan biri. 2021 senesinde 15 binden fazla kripto para biriminin halka açık bir şekilde alım satım işlemlerine tabi tutulması, kripto para piyasasının büyüklüğünü adeta gözler önüne seren en büyük faktör. Popülerliğini artıran ve bir sene içerisinde oldukça fazla değer kazanan kripto varlıklar, yatırım gerçekleştirmek isteyen katılımcıların önceliği olurken, çok sayıda dolandırıcı açısından ideal bir hedef haline geliyor.

Chainalysis’e göre 2021 senesi içerisinde 7.6 milyar değerinde kripto para dolandırıcılığı yapıldığını ve bunun 2018’ e göre ise yüzde 81 oranında artış anlamına geldiğine dikkat çeken siber güvenlik uzmanları, dolandırıcılık ile hırsızlık faaliyetlerine karşı alım satım işlemlerini gerçekleştirerek para kazanmak isteyen yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

  Kredi Paralarımızı Kaptırmamak İçin İzlemeniz Gereken Yöntemler

Siber saldırganların 2021 senesi içerisinde 7.7 milyar değerindeki kripto varlık çarpmalarının pek çok yatırımcıyı tedirgin etmeye başladığına dikkat çeken siber güvenlik kuruluşu Laykon Bilişim’in bilişimin operasyon direktörü Alev Akkoyunlu, kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştiren kişilerin mağdur olmaması açısından dikkate almaları gereken hususları şu şekilde sıralıyor:

Gerçek Dışı Yatırım Vadeden Yatırımlardan Uzak Durmalı!

Dünya genelinde her geçen dakika yeni bir yatırım gerçekleştiriliyor ve herkesin ana hedefi parasına değer kazandırabilmek. Kripto para dolandırıcıları genel itibari ile garantili ve yüksek kazanç vaadinde bulunarak yatırımcıların ilgisini çekmeye çalışıyor fakat ne yazık ki hızlı ve kolay bir şekilde yüksek kazanç elde etmek mümkün değil. Gerçekçi olmayan yatırım vaatleri, kripto varlıkların siber suçlular aracılığı ile çalınmasına ya da yok olmasına sebep olabilir.

 Müşteriyi, Yatırım Yapmaya Zorlayan Mesajlardan uzak Durulmalı

Dijitalleşme, pek çok fırsatı ek olarak bazı tehlikeleri de beraberinde getirmeye devam ediyor. Son dönemlerde kripto paralarla alakalı yatırım yapılmasını söyleyen çeşitli e-posta başta olmak üzere mesaj ya da aramalar alıyor olabilirsiniz. Bu durum aslında dolandırıcıların kullandığı yöntemlerin başında geliyor.

Faaliyetlerini Başkalarına Anlatmanızı İstemeyen Kişi ve Kurumlardan Uzak Durmalı

Eğer ki kripto para yatırımı gerçekleştirmeye karar verdiğiniz andan itibaren sizden yapmış olduğunuz yatırım fırsatlarının başkalarına bahsedilmemesi isteniyorsa o zaman o kripto para sitesinden kesinlikle uzak durmalısınız. Bunun sebebi ise bir dolandırıcılık tuzağı ile karşı karşıya kalmış olmanızdır.

Ünlü Kişilerin İsimlerinin Yer Aldığı Reklamlara İnanıp Yatırım Yapılmamalı

Bazı kripto para borsaları, sanki bir sürü ünlü isim kendileri ile beraber çalışıyormuş gibi görseller kullanarak reklam yapıyor ve böylelikle diğer vatandaşları sistemlerine dahil etmek istiyor. Oysaki işin esasına bakıldığında fotoğrafı paylaşılan ünlü isimlerin o kripto borsasından hiç haberi dahi yoktur.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP