DOLAR

32,3322

0.24%
EURO

35,0766

-0.15%
ALTIN(gr)

2.299,83

0,99%
BİST 100

%
İngiltere’de O Kripto Borsasının Reklamları Yasaklandı

İngiltere’de O Kripto Borsasının Reklamları Yasaklandı

İngiltere'de yaz aylarından itibaren reklam denetleme kurumu ASA’in çok ciddi bir biçimde kripto para borsalarının reklamlarına yönelik geliştirmiş olduğu yasak politikaları uygulamaya devam ediliyor. Şimdi de Crypto.com yasaklardan nasibini aldı. ASA, gelen şikayetlerden sonra Crypto.com borsasının 2 reklamını yasaklandığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
İngiltere’de O Kripto Borsasının Reklamları Yasaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle de kripto para borsaları ile şirketlerine karşı çok sert bir tutum sergilemesi ile ön plana çıkan ülkelerden oran ve reklamlara dahi çok ciddi manada kısıtlama uygulayan İngiltere’de Crypto.com borsasının 2 reklamına yasak getirildi.

 Kripto para borsasının ilk reklamı 1 Eylül 2021 tarihinde Daily Mail’in uygulamasında görülürken, ‘ kredi kartı ile anında Bitcoin alın’ sloganı ile yansıtılıyordu. İkinci reklam ise 30 temmuz 2021 tarihindeydi ve Love Balls oyun uygulamasında sergileniyordu. Burada ise ‘1%3,5’e kadar faiz‘ sözünün verildiği bir ibare bulunuyordu. Kullanıcılar, burayı tıkladıklarında karşılarına çıkan penceredeki metinde reklam yüzde 8,5’a çıkıyordu.

 ASA’den yapılan durum değerlendirmesinden sonra gerçekleştirilen açıklamada ise oranların devamlı olarak artabileceği fikrinin empoze edilmek istendiğine karar verildi.

 Regülatöre göre reklamlarda diğer taraftan müşterilerin almış oldukları risklere de yer verilmiyor ve tüketicinin konu ile ilgili tecrübesizliğinden faydalanılıyor. Bahsi geçen metinlerde kredi alarak kripto para yatırımı gerçekleştirilmesinin övülmesi de problemli bulunduğu ve borçlanmanın risklerini hiçbir biçimde de yenilmediği aktarlardı.

Crypto.com borsasına konu ile alakalı herhangi bir ceza kesilmezken, gelecekte ise yer alacak reklamlarda eksik görülen uyarılar yapılması talep edildi. Bilindiği gibi aralık ayı içerisinde kurumdan bir reklam yasaklama furyası gelmiş ve pek çok dünya çapında da faaliyet gösteren kripto para borsalarının abartılı bulunan reklamlarına yasak getirmişti. Yaz aylarında da Luno borsası’nın reklamları yine, risklerden yeteri kadar bahsetmediği gerekçesiyle de otobüs ve metro duraklarının kaldırılmıştır. İngiltere’de, bundan sonra da faaliyet gösteren kripto para borsaları abartılı bir şekilde yansıtıldığı ya daha kural ihlali yaptığı gerekçesiyle pek çok kripto para borsası ile mücadeleye devam edeceği aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP