DOLAR

32,5681

0.13%
EURO

34,9253

0.7%
ALTIN(gr)

2.436,28

0,16%
BİST 100

%
İran’dan Sonra O Ülkede De Bitcoin Madenciliği Yasaklandı

İran’dan Sonra O Ülkede De Bitcoin Madenciliği Yasaklandı

Kripto para madenciliğinin fazla enerji tükettiği gerekçesi ile geçtiğimiz haftalarda İran'da bu faaliyetlere geçici süreliğine yasaklama getirilmişti. İran'dan sonra Balkan ülkesi Kosova'da Bitcoin madenciliği yasağını getiren ülkelere katıldı. Olağanüstü hal ilan edilen Kosova'da uzun zamandır ciddi bir enerji problemi yaşanıyor ve bu durum, protestolara sebep oluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
İran’dan Sonra O Ülkede De Bitcoin Madenciliği Yasaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikte meydana gelen kesintiler sebebiyle pek çok protesto gösterisinin yaşandığı, bazı kesimlerin trafolara saldırdığı hata Kosova yönetiminin 2 aylık olağanüstü hal ilan ettiği ülkede, Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para madenciliğine de yasak geldi. Bu konuda açıklama ise ekonomi bakanı Artane Rizvanolli’den geldi. Diğer taraftan kolluk kuvvetlerinin madencilik operasyonu gerçekleştirilen alanları araştırmaya başladığı açıklandı. Kosova ekonomi bakanının, aralık ayı içerisinde kurulan enerji temini için acil durum önlemleri komitesinin tavsiyesi ile hareket ettiği belirtilirken diğer tarafların Kosova enerji kurumundan temsilciler de komitede bulunuyor.

Kosova’nın Enerji İthalatında Fiyatlar Arttı

Özellikle de Batı Avrupa’da problem haline dönüşen enerji krizinin Balkanlar’a da sıçramasından sonra geçtiğimiz günlerde Kosova’da 60 günlük olağanüstü hal ilan edilmişti. Kosova’daki elektrik enerjisinin büyük bir kısmı kömürle çalışan santrallerden elde ediliyor ve bunların en büyüğü ise bazı teknik sorunlar öne sürülerek aralık ayı içerisinde faaliyetlerini durdurmuştu. Kosova, bu sebeple komşu ülkelerden elektrik ithal etmek zorunda kalıyor. Fakat kış şartlarının Sırbistan’da çok sert bir şekilde geçmesi, Kosova’nın buradan satın almış olduğu elektriğin ciddi manada pahalılaşmasına neden olmuştu.

 Kosova yönetimi, Enerji Krizinin Çözümünü Kripto Para Madenciliğini Yasaklamakta Buldu

Kosova halkı, uzun zamandır elektrik faturalarındaki artışla mücadele ederken, elektrikte meydana gelen kesintiler ise son zamanlarda gittikçe sıklıkla yaşanmaya başlandı. Hükümet, enerji tüketimini azaltmak amacıyla Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere Kripto para madenciliği yasak geçirmeyi tercih etmişti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP