DOLAR

32,5858

0.3%
EURO

35,0586

0.23%
ALTIN(gr)

2.459,07

0,95%
BİST 100

%
Türkiye’de Kripto Para Çalışmalarının Son Durumu

Türkiye’de Kripto Para Çalışmalarının Son Durumu

AK Parti, kripto para borsaları yönelik zemin hazırlamak amacıyla yürütmüş olduğu çalışmalarda hız kazandı. 5 milyonun üzerinde yatırımcının kripto para borsalarına para aktardığını dile getiren Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, bu zeminin kaybolmaması açısından yasanın bir an önce çıkmasını hedefliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Türkiye’de Kripto Para Çalışmalarının Son Durumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ile beraber kripto para işlerini yürüten yerel borsanın denetlenebilir ve şeffaf bir hale dönüştürülebilmesi amacıyla borsaları sermaye şartı kurması planlanıyor. Kripto para borsalarına ilişkin yasal çalışmalar açısından faaliyetler devam ediyor. Faaliyetlerin 2  hedefi şu anda var. Bunlardan 2 kripto para işlem platformlarını denetlenebilir, şeffaf ve güvenli bir hale getirmek. İkincisi ise yatırımcıları koruma altına almak. AK Parti kurmayları, kripto para piyasasının nasıl kurulduğunun arayışı içerisinde olduklarını ve sahtekarlığın meydana gelmemesi açısından yerel borsaların şeffaf bir hale gerektiğini, bu hususta kripto para borsası kuranlara ise sermaye şartı gelebileceği bilgisini verdi.

  Kripto para yasa tasarısı çalışmaları bağlamada kripto para kazançlarının vergi ile karşılaşmasına ilişkin, dünyadaki örnekler  şu anda inceleniyor. Amerika Birleşik Devletleri kripto para sahiplerinden gelir vergisi alıyor. Almanya’da ise 600 Euro’dan düşük değerler açısından vergi alınmıyor. Türkiye‘de ise stopaj kesintisi alınması üzerinde duruluyor. Kripto paranın emtia şeklinde kabul edilmesi halinde devamlı alım satım işlemlerini gerçekleştirenlerin mükellef olması gündeme gelecek. Fakat yatırımcılardan %40 oranında vergi alınacağı şeklinde haberlerin dezenformasyon olduğu ve kesinlikle gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor.

Ocak Ayı Sonuna Kadar Netleşmesi Bekleniyor

Türkiye’de şu anda kripto para borsalarına yatırım yaparak para kazanmak isteyen beş milyonun üzerinde kişi olduğu tahmin ediliyor. Kripto para işlem hacminin ise 2 trilyon dolara çıktığına vurgu yapan AK Parti kurmayları, dünyada en çok işlem gerçekleştiren 5 ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekiyor. Kurmaylar, aynı zamanda bu zeminin kaybolmaması açısından gerekli önlemleri almaları gerektiğine inanıyor. Teklifin, ocak ayının sonuna kadar netlik kazanması ile Türkiye Büyük Millet meclisi Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP