DOLAR

32,3884

0.21%
EURO

35,0912

-0.03%
ALTIN(gr)

2.325,28

0,26%
BİST 100

%
ABD Kongresinde Bitcoin Madenciliğinin O Yönleri Ele Alınacak!

ABD Kongresinde Bitcoin Madenciliğinin O Yönleri Ele Alınacak!

Çin hükümeti tarafından Bitcoin madencilerine ilişkin yasaklamaların sonrasında kripto dostu devletlere göç etmeye başlayan kripto madencilerinin en çok tercih etmiş oldukları ülkenin ABD olduğunu biliyor muydunuz?

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
ABD Kongresinde Bitcoin Madenciliğinin O Yönleri Ele Alınacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri, almış olduğu madenci göçünün hemen sonrasında Bitcoin hash oranında bir sıraya yerleşti. Bunun yanında aynı zamanda ABD’li kurumlar, bitcoin madenciliğinin çevresel etkileri sebebiyle endişelerini çeşitli zamanlarda çeşitli platformlarda dile getirmeye çalışıyor.

The Block’ın söz konusu gelişme ile ilgili bilgi sahibi kaynaklardan edilmiş olduğu çeşitli verilere göre Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kongre alt komitesi Bitcoin madenciliğinin çevresel etkilerini ele almak amacıyla bir toplantı düzenleyecek. ABD temsilciler meclisi enerji ve ticaret komitesinin soruşturma ve gözetim alt komitesi, Proof Of Work sisteminin enerji tüketimindeki yerini analiz edecek ve belirleyeceği tanıkları bu hususta dinleyecek. Komitenin ne zaman toplanacağı ile ilgili bilgiler belli olmazken katılımcıları da şimdilik netlik kazanmadı. Fakat toplantının ocak ayının sonunda yapılması öngörülüyor. Alt komitenin, Bitcoin kripto para madenciliği ile alakalı toplantısına nedeninin ise New York eyaletindeki meydana gelen gelişmelerin olduğu iddia edildi. Zira komitenin ön toplantılarına katılım sağlayan bir kaynak, The Block’a  vermiş olduğu demeçte komitenin New York eyalet yine taşınan madencilerinden endişe duyduğunu açıkladı.

Anımsatmak da fayda olacaktır ki New York’a gelen madenciler, burada bulunan eski enerji santrallerine yerleşmişti. Bu durum ise bazı çevreci grupların dikkatini çekmiş ve senato ile meclisi liderlerine bu konu ile ilgili çeşitli mektuplar göndermiştir. Aralık ayının başında senatör Elizabeth Warren ise madencilik firması  Greenidge’den fırın çalışmalara yönelik bir rapor talebinde bulunmuştu. Hatta New York’taki bazı yerel firmalar ile işçi grupları, bir adım daha ileri taşıyarak kentteki eski fosil yakıtlı enerji santrallerinin kripto para madenciliği merkezi olarak kullanılması iznine reddedilmesi açısından valiye bir mektup yazmıştı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP