DOLAR

32,4928

0.04%
EURO

34,8603

0.27%
ALTIN(gr)

2.477,84

0,65%
BİST 100

%
O Ülkede Kripto Para Vergi Oranları Belli Oldu!

O Ülkede Kripto Para Vergi Oranları Belli Oldu!

Tayland'a günlük haber gazetesi olarak yayın hayatına devam eden Bangkok Post’a yer alan bir habere göre, Tayland’da kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştiren kişiler, %15 oranında sermaye kazancı vergisine tabi tutulacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
O Ülkede Kripto Para Vergi Oranları Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tayland Maliye Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Tayland’da kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştiren ve bu ticaretten kar elde eden hemen herkesten (madenci, yatırımcı, tüccar) %15 oranında vergi kesileceği açıklandı.

 Tayland Maliye Bakanlığı, kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştirecek ve gerçekleştiren kişilere para cezasına maruz kalmamaları açısından 2022 senesinde vergi verirken aynı zamanda kripto yoldan elde etmiş oldukları gelirleri ayrı olarak belirtmelerini talep etti.

 Bangkok Post gazetesinde yer alan habere göre Tayland Gelir İdaresi, kripto borsaları 2021 senesi içerisinde göstermiş oldukları büyüme karşısında, yerel kripto para piyasası sene içerisinde daha detaylı bir şekilde gözlemleyecek.

 İlanda kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştirerek para kazanan kişilerden alınacak vergi hususunda düzenlenen raporda kripto vergisinden kripto borsalarının muaf tutulacağı da açıklandı. Tayland’daki yerel kripto para borsalarından Zipmex’in CEO’su Akalarp Yimwilai, kripto para ticaretinden elde edilen kar oranları hesaplamasının zor olabileceğine inandığını söyledi. CEO, diğer taraftan yerel kripto para borsası ile müşterilerinin kripto ticaretinden elde etmiş oldukları zararları ya da karları hesaplamalarında kullanabilecekleri bir sistem üzerinde gayret gösterdiklerini fakat bazı problemler ile karşılaştıklarını söyledi. Taylan yerel kripto para alım satım borsası CEO’su, bu açıdan bakıldığında Tayland gelir departmanına kripto para ticaretinden elde edilen kâr ve zararları hesaplamak amacı ile ellerinde bir hesaplama mekanizması olması durumudur kendileri ile paylaşmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP