DOLAR

32,5428

0.2%
EURO

34,8138

0.11%
ALTIN(gr)

2.495,60

0,46%
BİST 100

%
İşte Bitcoin’deki Sert Düşüşün Olası Sebepleri!

İşte Bitcoin’deki Sert Düşüşün Olası Sebepleri!

10 Kasım 2021 tarihinde gördüğü 69 bin dolarlık tarihi zirvesinden sonra aşağı yönlü hareket etmeye başlayan Bitcoin kripto para biriminin son 24 saat içerisinde ki fiyatı yüzde 7.5’lik bir düşüş ile 42 bin dolara kadar geri çeki

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
İşte Bitcoin’deki Sert Düşüşün Olası Sebepleri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paraların babası olarak bilinen Bitcoin, toparlanmak amacıyla mücadele ediyor ve bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 43 bin dolardan işlem görmeye başladı. Solana (SOL) başta olmak üzere pek çok kripto para birimi çift haneli kayıplara imza atarken, alternatif kripto para birimleri ise daha da sert bir şekilde darbe aldı.

Bitcoin Neden Düşüyor?

Piyasa türbülansı, Amerikan Merkez Bankası (FED) Çarşamba günü paylaşılan aralık ayı toplantısının raporlarının, Merkez Bankası’nın, önümüzdeki mart ayına kadar faiz oranlarında artış yapabileceğini göstermesinin sonrasında geldi. Haber, Amerikan hisse senetlerini keskin bir biçimde düşüşe geçirdi. Bitcoin ile olan güçlü korelasyonu ile tanınan teknoloji odaklı Nasgad Composite endeksi yüzde 3.4 oranında geriye düşerek 15.100’de kapattı. Kripto para uzmanlarına göre Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin fiyatının ciddi manada düşüşe geçmesi nin en büyük sebeplerinden biri Amerikan Merkez Bankası’nın aralık ayına yönelik tutanakları paylaşması olarak gösteriliyor.

Kriptoların Düşüşe Geçmesinin Sebebi Kazakistan’daki Protestolar Mı?

Diğer taraftan ikinci en büyük kripto madencilik merkezi olan Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarına halk protesto ile cevap vermek isterken her yeri tahrip etti. Zarar verilen yerler arasında elektrik trafo merkezleri de vardı. Bunun meydana gelmesinden sonra elektrik kesintilerinin yaşanması kripto para madenciliği piyasasına darbe vurdu. Kazakistan hükümeti, huzursuzluğu bastırmak amacıyla ülke genelinde interneti kapatma kararı aldı ve yerel madencileri ise ekipmanlarını kapatmaya zorladı.

Yukarıda sayılan Amerikan Merkez Bankası’nın aralık ayına yönelik enflasyon verilerini paylaşmasının hemen akabinde Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarını protesto etmek isteyen halkın taşkınlık yaratmasına müdahalede bulunmak isteyen hükümetin interneti kesmesi gibi durumların son 48 saat içerisinde Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin fiyatını düşürecek geçmesine sebep olduğu şeklinde tahmin ediliyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP