DOLAR

32,3322

0.24%
EURO

35,0766

-0.15%
ALTIN(gr)

2.299,83

0,99%
BİST 100

%
Kripto Para Yatırımcılarından Kesilecek Stopaj Oranı Belirlendi!

Kripto Para Yatırımcılarından Kesilecek Stopaj Oranı Belirlendi!

Kripto para yatırımlarından stopaj kesilmesi diğer taraftan kripto para işlerini yürüten borsaları sermaye komşuluk olması öngörülen planlar arasında yer alıyor. AK Parti, kripto para borsalarına yönelik yasal zemin hazırlamak amacıyla yürütmüş olduğu çalışmaları hızlandırdı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Kripto Para Yatırımcılarından Kesilecek Stopaj Oranı Belirlendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir televizyon kanalında gel alan habere göre konuyla alakalı AK Parti kurmayları, ‘piyasa nasıl kurulur onun arayışı içindeyiz. Sahtekarlığın yaşanmaması için yerel borsaların şeffaf hale getirilmesi lazım, bu noktada borsa kurucu kişilere ve kurumlara sermaye şartı gelebilir’ denildi.  ayrıca %40 oranında stopaj kesintisinin yapılacağı kulislerde konuşuluyor.

 Dünyada Kripto para Vergilendirmesi Nasıl İşliyor?

Çalışma bağlamada kripto para kazançlarının vergilendirilmesine ilişkin dünyadaki örneklerde ele alındığı. ABD‘de, kripto para sahiplerinden gelir vergisi kesintisi yapıyor. Almanya ise 600 Euro’dan düşük değerler açısından vergi alıyor. Türkiye’de stopaj alınması üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

Kripto varlıkların şeklinde kabul edilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü dile getiren AK Parti kurmayları, yatırımcılardan %40 oranında vergi alınacağı yönündeki haberlerin ise dezenformasyon olduğu ve gerçeği yansıtmadığını ifade ettiler. Türkiye’de kripto para yasa tasarısı çalışmaları ile ilgili gelişmelerin ise ocak ayı sonunda kadar netlik kazanması bekleniyor. Türkiye’de şu anda 5 milyon yatırımcının sadece kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştirerek para kazanmaya çalıştığını vurgulayan AK Parti yetkilileri, dünyada en çok işlem yapılan 5. ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çektiler. Kurmaylar aynı zamanda bu zeminin kaybolmaması açısından gerekli yasal çalışmaların bir an önce yapılması ve kripto para yasa tasarısının bir an önce çıkması için gayret ettiklerini söylediler. Teklifin ise ocak ayı sonuna kadar netlik kazanması ve meclis başkanlığına sunulması bekleniyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP