DOLAR

32,3526

0.3%
EURO

35,1325

-0.02%
ALTIN(gr)

2.306,20

1,27%
BİST 100

%
Hükümetten Son Dakika Kripto Para Yasa Tasarısı Açıklaması Geldi!

Hükümetten Son Dakika Kripto Para Yasa Tasarısı Açıklaması Geldi!

Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto para yasa tasarısı ile alakalı çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. %40 oranında vergi alınacağı iddialarını kesin bir dille yalanlayan Elitaş, yasanın niteliği ile ilgili bilgiler verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Hükümetten Son Dakika Kripto Para Yasa Tasarısı Açıklaması Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gün, çeşitli haber sitelerinde yer alan ve finans365.com olarak bizim de yakından takip ettiğimiz, yatırımcıdan %40 oranında vergi alınacağı gibi bazı iddiaları kesin bir dille reddeden AK Parti kurmayları, bugün yatırımcıları sevindirecek yeni bir açıklamada Bulundu. Hükümetten, kripto para yasa tasarısı ile alakalı yeni bir açıklama geldi.

 Konuyla alakalı açıklamalar, Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Hazırlıkları süren yasa tasarısı ile ilgili çeşitli zamanlarda demeçler veren Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, %40 oranında vergi alınacak iddialarını kesin bir dille reddetti. Diğer taraftan; bazı mecralarda kanun taslağı adı altında çeşitli bilgiler olduğunu dile getiren Mustafa Elitaş, bahsi geçen bu bilgilerin kendilerinin bilgisi dahilinde olmadığını dile getirdi. Fakat milletvekilinin tüm bunlardan daha önemli bir açıklaması daha var.

Kripto para birimlerinin ilgi çekmeye başlamasıyla beraber pek çok dolandırıcılık hikayesi ile meydana geldi. Türkiye’nin gündemini uzun zamandır meşgul eden Thodex vurgunu bunlardan biridir. Aslında daha önceki dönemlerde de benzer söylemleri duymuştuk. AK Parti kaynakları, her önüne gelen kripto para borsası kurmaması açısından adımlar atılacağını ve borsaların bir merkeze bağlı bir şekilde faaliyet göstereceğini ifade etmişti.

Peki Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle yapmış olduğu bir toplantıda kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getireceklerini söylemişti. Hemen akabinde Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda Türkiye’de kripto para piyasalarının öncü isimlerini meclise çağırmıştı. Bir toplantı yapılmıştı ve herhangi bir karar alınamadı. Yeniden toplanmak amacıyla dağılan grup üyeleri tek tek resmi hesaplarından açıklama yaptı. AK Parti kurmayları, kripto para yasa tasarısının en nihai amacının Türkiye’de kripto para dolandırıcılığı gibi durumların yaşanmaması açısından resmi bir zemin oluşturmak olduğunu söylüyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP