DOLAR

32,4489

-0.13%
EURO

34,8060

-0.5%
ALTIN(gr)

2.443,04

0,30%
BİST 100

%
Orada 5 Yılda 440 Milyon Dolarlık Kripto Paraya El Konuldu

Orada 5 Yılda 440 Milyon Dolarlık Kripto Paraya El Konuldu

Son zamanlarda kripto paralar ile ilgili çok sert regülasyonların uygulandığı, reklamlarının metro ve otobüs duraklarından dahi kaldırıldığı Birleşik Krallık ’ta, son 5 yıl içerisinde gayri resmi işler ile bağlantılı 322 milyon pound değerinde kredi paraya el konulduğu açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Orada 5 Yılda 440 Milyon Dolarlık Kripto Paraya El Konuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşik krallık ’ta son 5 yıl içerisinde yasadışı biçimde elde edilen kripto paraların piyasa değerinin 322 Milyon pound yani yaklaşık olarak 440 milyon dolar olduğu açıklanırken, ele geçirilen paraların ise %99’unun Bitcoin kripto para birimi olduğu açıklandı. Diğer kripto paraların içerisinde Ether, Monero, Dash gibi bilinen kripto paralar olduğu açıklandı.

Yatırımcıların Tecrübesiz Olmasını Fırsata Çevirdiler

İngiliz medyasında geniş bir yer alan bu haberde konuyla alakalı bir demeç veren devlet görevlisinin vermiş olduğu bilgilerde yazılırken, adı açıklanmayan bir kişi, çoğu kripto paraların organize suç örgütlerinden ele geçirdiğini dile getirdi. Örgütlerin genel itibariyle konuyla alakalı çok fazla bilgisi bulunmayan tecrübesiz yatırımcıları hedefine alarak kandırmak suretiyle bu varlıkları kendilerinden alarak elde ettiklerini açıkladı. Dorset isimli devlet kurumundan yapılan bir açıklamada, 5 yıl öncesine göre çalışan kişilerin kripto paralar hususunda çok daha bilgili oldukları fakat alınacak daha çok yol olduğunu, bunun nedeninin ise kripto paraların takibinin zor olmasından kaynaklı olduğu yazıldı.

Hackerlar Gayri Resmi Kripto İşlerinde Uzmanlaştı

Bir başka görevli ise konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada dijital dünyadaki suç oranının gün geçtikçe artış gösterdiğini, bunun nedeninin ise 2021 senesinde kripto paralarda meydana gelen büyük artış olduğunu söyledi. Siber saldırganlarla alakalı neredeyse hemen her gün bir operasyon gerçekleştirildiğini dile getiren görevli, bu kişilerin illegal kripto para işlemlerinde de yine aynı şekilde artık uzmanlaştıklarını söyledi.

 Diğer taraftan görevli, hackerlerin güvenlik güçlerinin kendilerini aramış olduklarını çok iyi bildiklerini ve bu sebeple de taktiklerini devamını değişik şekillerde uyguladıklarını söyledi. Ayrıca birleşik krallıkta bu konuyla alakalı 48 tane kolluk kuvveti kurumunun olduğunu fakat açıklanan 322 milyon pound değerindeki bu rakamın ise yalnızca 12 kurumu ele geçirmiş olduğunu, kripto para rakamını gösterdiğini açıkladı. Rakamın çok daha büyük boyutlarda olabileceğini öne sürdü.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP