DOLAR

32,8517

0.69%
EURO

35,4437

0.47%
ALTIN(gr)

2.511,47

1,11%
BİST 100

%
İspanya’nın, Bitcoin Madenciliğinin Yeni Merkezi Olacağı İddiaları Ne Kadar Doğru?
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • İspanya’nın, Bitcoin Madenciliğinin Yeni Merkezi Olacağı İddiaları Ne Kadar Doğru?

İspanya’nın, Bitcoin Madenciliğinin Yeni Merkezi Olacağı İddiaları Ne Kadar Doğru?

İspanya milletvekili Maria Munoz, Bitcoin kripto para madenciliği 2. merkezi konumunda bulunan (1. Sırada ABD yer alıyor) Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasını protesto eden halkın çıkardığı arbede sonucunda devlet başkanı tarafından internet kesintisi kararı alınmıştı. Bu gelişmelerden sonra İspanya’yı kripto para birimlerini getirip yapmak amacıyla güvenli bir yer yapmayı önerdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
İspanya’nın, Bitcoin Madenciliğinin Yeni Merkezi Olacağı İddiaları Ne Kadar Doğru?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanyol vekil Munoz, 2. en büyük Bitcoin madencilik merkezindeki meydana gelen kargaşa sebebiyle küresel hash oranının yalnızca 2 gün içerisinde yüzde 14 oranında düşüş yaşandığına dikkat çekti. Diğer taraftan Bitcoin’de meydana gelen değer düşüşünün sebebini Kazakistan‘da meydana gelen kargaşaya bağladı.

Munoz, yazılı bir cevap sistemi ile 3 soru önerisinde bulunduğu nokta hükümetin, küresel hash oranındaki son geri çekilmenin İspanya’daki kripto para birimi endüstrisi üzerindeki etkisinin farkında olup olmadığını, hükümetin ise Kazakistan’daki internet kesintileri sebebiyle kaçmak zorunda kalabilecek kripto para birimi madencilerinin çekmeyi hedefleyip böyle bir düşüncelerinin olmadığını ve yerel Bitcoin madencilik endüstrisinin ne kadar enerji verimli olduğu ile ilgili bilgilere sahip olup olmadığını sordu.

Geçen sene (2021) milletvekilleri, şeffaf bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı ve yüksek uyumluluk standardizasyonu perspektifinde ulusal bir kripto para birimi stratejisi geliştirmeyi önerdi. İspanya’yı Avrupa birliği içerisinde ve küresel sahnede en iyi kripto merkezlerinden birisi olarak konumlandırırken, artış gösteren popülaritesinin ortasında kripto para birimlerini perakende yatırımcılar açısından daha güvenli bir hale getirebilmektir. Ancak hükümet, bu teklifi henüz değerlendirilmedi. İspanyol milletvekili Maria Munoz 10 son tweet paylaşımında ise çok sert eleştiriler yerini aldı. Avrupa parlamentosu üyesi Ernest Urtasun, Bitcoin kripto para madenciliğinin çevreye zarar verdiğini söyleyerek son girişimini ise ‘kötü bir şaka’ şeklinde nitelendirdi.

İspanyol milletvekilinin meclise sunduğu soru önergesinde yer alan 3 sorunun cevabı ile ilgili herhangi bir gelişme ortaya çıktığında ve İspanya’nın gerçekten de Kazakistan’da meydana gelen problemler sebebiyle  kripto para madenciliğinin sekteye uğramasının önüne geçebilecek adımlar İspanya’dan gelecek mi? Hep birlikte bekleyip görmek lazım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP