DOLAR

32,5857

0.3%
EURO

35,0314

0.15%
ALTIN(gr)

2.457,42

0,88%
BİST 100

%
Yatırımcının Yüzünü Güldürecek Bir Kripto Para Yasası Çıkarmak Ne Kadar Mümkün?
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Yatırımcının Yüzünü Güldürecek Bir Kripto Para Yasası Çıkarmak Ne Kadar Mümkün?

Yatırımcının Yüzünü Güldürecek Bir Kripto Para Yasası Çıkarmak Ne Kadar Mümkün?

Türkiye'de kripto para vergilendirilecek mi? Sermaye Piyasası Kurulu’nun görev ve yetkisi bu alanda tam olarak ne olacak? Yatırımcının yüzünü güldürecek bir kripto para yasa tasarısının çıkarılması ne kadar mümkün? Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Yatırımcının Yüzünü Güldürecek Bir Kripto Para Yasası Çıkarmak Ne Kadar Mümkün?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye‘de yaklaşık olarak 5 milyon kişinin, kripto para alım satım işlemlerini gerçekleştirerek para kazandığı biliniyor. Bu 5 milyon kişinin gözü kulağı çıkacak kripto para yasa tasarısında. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçecek kripto para yasa tasarısı acaba kripto para yatırımcısını sevindirecek mi? Üzecek mi?

Peki Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyen ve ekonomistlerle gerçekleştirmiş olduğu bir toplantıda kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getireceklerini söylemişti. Bu açıklamadan hemen sonra Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş’ın Twitter hesabından yapmış olduğu çağrı ile beraber Türkiye’de kripto para borsalarının önde gelen isimleri, TBMM‘de bir araya geldi.

 Türkiye’de Kripto Para Vergi Oranı %40 Mı Olacak?

Sosyal hesaplarında yayınlanan bir habere göre Türkiye’de kripto para yasa tasarısının varacağı nihai kararın, vergilendirme oranının %40 olarak kesinlik kazanacağı ile ilgiliydi. Ancak AK Parti kurmayları tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa böyle bir orandan kripto para vergisi alınması mümkün değil.

 Sektör temsilcileri ise kripto varlıklar yasa tasarısı ile ilgili görüşlerini paylaşmak amacıyla 5 Ocak tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı finansal piyasalar ve kambiyo Genel Müdürü Dr. Hakan Ertürk ile bir araya gelerek 2. bir toplantı gerçekleştirmişti.

 %40 Oranı Söylentisi Dahi Yatırımcıyı Kaçırmaya Yeter

Türkiye’de kripto para borsalarınin önde gelen temsilcilerinin tek tek kendi Twitter hesaplarının yapmış oldukları paylaşımlara bakıldığında ise %40 oranında vergilendirme yapılması söylentisi dahi şimdiden Türkiye’de kripto para geldi yatırımcısının yurtdışına kaçmasına ya da bu yatırımcıların yatırımlarını yurtdışına kaçırmasına sebep olacağı görüşünü ön plana çıkarıyor.

Türkiye’de kripto para yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçmesi ve makul bir vergilendirme oranından yasal zeminin oluşturulmasını kripto para piyasasını olumlu bir şekilde etkileyeceği düşüncesi ön planda.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP