Ocak Ayında Nasıl Beslenmeli?

Ocak Ayında Nasıl Beslenmeli?

Sağlıklı bir beslenmenin en önemli kısmını mevsiminde sebze ve meyveleri tüketmek oluşturur. Yeni yıla en iyi şekilde başlangıç yapmanızı sağlayacak ve beslenmenizi zenginleştirecek ocak ayı beslenme önerilerimiz ile kendinizi çok daha iyi ve sağlıklı hissedebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Ocak Ayında Nasıl Beslenmeli?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ocak Ayı Yiyecekleri

Ocak ayında en iyi şekilde beslenmek için ocak ayı besinleri tüketmelisiniz. Ocak ayında yetişen doğal besinlerden bahsetmemiz gerekirse:

Sebzeler: Havuç, pazı, kereviz, lahana, ıspanak, turp, brokoli, balkabağı, pırasa, karnabahar

Meyveler: Greyfurt, elma, mandalina, kestane, armut, nar, ayva, portakal

Yeşillikler: Roka, maydanoz, soğan, marul, tere, biberiye, nane, soğan

Ocak Ayında Sağlıklı Beslenme İçin Öneriler

Ocak ayında sağlıklı bir şekilde beslenmek istiyorsanız ocak ayı beslenme önerilerimiz var:

Öncelikle mutfağınızda sebzelere öncelik vermelisiniz. Kış ayı zengin köklü besin cevheri ile mutfağınızda şifalı yemekler üretebileceğiniz bir mevsimdir.

Sisteminizi rahatlatacak hem de kış aylarındaki yaygın enfeksiyonlara karşı sizlere koruma sağlayacaktır. Çorbalarınıza ekleyeceğiniz ilikli kemik suyu da hastalıklara karşı ekstra koruma sağlayacaktır.

Havuç, turp, beyaz ve mor lahana gibi ocak sebzeleri hazırlayacağınız salatalarla sofranızı donatabilirsiniz. Salatanıza katacağınız taze yeşillikler ile E vitamini alarak cildinizi kışa karşı koruyabilirsiniz.

Narlı, bol limonlu salatalar ihtiyacınız olan C vitaminini almanızın yanı sıra bağırsak floranızı besleyecektir.

Bol yeşillikli ve sebzeli çorbalarınıza kıyma katarak sulu tencere yemekleri hazırlayabilirsiniz. Pirinç, bulgur, karabuğday, buğday gibi tahıllarla güzel ve doyurucu öğünler hazırlayabilirsiniz.

Limon, portakal kabuğu, nar, maydanoz, nane gibi besinlerle kendinize taze kış çayları yaparak hem kışın soğuğunu unutabilir hem de içinizi ısıtabilirsiniz.

Yemekten sonra ve sabahları tüketeceğiniz ocak ayı meyveleri ile kış ayında ihtiyacınız olan antioksidanlara kolayca ulaşabilirsiniz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP