Kışın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Kışın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Kışın ve soğukların gelmesi ile birlikte cildiniz ekstra bir cilt bakımına ihtiyaç duyuyor. Bugün sizlerle cildinize en iyi şekilde bakmanızı sağlayacak kış aylarında cilt bakımı tüyoları paylaşacağız.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Kışın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış Aylarında Cilt Bakımı Tüyoları

Kış aylarında iklim daha sert ve soğuk hale gelir. Bunun bir sonucu olarak vücut sıcaklığını muhafaza etmek için yağ ve ter bezlerini daha az çalıştırmakta ve kan dolaşımını yavaşlatır. Bu da cildin ihtiyacı olan yağ, besleyici madde, antioksidan gibi bileşenleri almasını yavaşlatarak cildin zarar görmesine yol açar. Kış döneminde doğru cilt bakım ürünleri kullanılmazsa ciltte kaşıntı, kızarıklık, pullu, cansız bir görünüm ortaya çıkar.

Cildinizi kış aylarında en iyi şekilde koruyabilmeniz için sizlere önerilerimiz var:

Cilt tipinize uygun nemlendiriciler kullanın. Bu dönemde cildiniz nemlendirmeye ekstra ihtiyaç duyacaktır. Eğer kuru bir cildiniz varsa yağ bazlı; yağlı ya da karma bir cilt tipiniz varsa su bazlı nemlendiricileri tercih edin.

Tercih edeceğiniz nemlendiricinin hyalüronik ve seramid içermesine özen gösterin.

Özellikle kışın cilt bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer şey cildinizin ihtiyaç duyduğu bileşenleri almaktır. Bunun için mineral, vitamin ve antioksidan alımınıza dikkat edin.

Her duştan sonra mutlaka cildinizi nemlendirerek suyu cildinize hapsedin.

Cildinize peeling yaparken daha hafif ürünler tercih edin ve ardından mutlaka nem veren maske ve serumları bakım rutininize ekleyin.

Kışın güneş nasıl olsa az diye düşünmeyin; mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanın.

El ve ayaklarınıza yatmadan önce yoğun nemlendirici uygulayın. Böylelikle cildiniz uyanana kadar bu ürünlerden maksimum faydayı görecektir.

Dudaklarınız için mutlaka nemlendirici kullanın.

Son olarak kış cilt bakımı rutininize mutlaka bal, süt, yumurta gibi doğal yağ ve nemlendirici kaynağı besinlerden hazırladığınız maskeleri ekleyin. Haftada bir kez yapacağınız bu maske ile yüzünüzde oluşabilecek kızarıklıkların önüne kolayca geçebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP