Soğuk Algınlığı Vakaları Çoğaldı! Soğuk Algınlığından Nasıl Korunur? Soğuk Algınlığı Tedavisi
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Soğuk Algınlığı Vakaları Çoğaldı! Soğuk Algınlığından Nasıl Korunur? Soğuk Algınlığı Tedavisi

Soğuk Algınlığı Vakaları Çoğaldı! Soğuk Algınlığından Nasıl Korunur? Soğuk Algınlığı Tedavisi

Malum kış geldi. Kışın gelmesi ile birlikte soğuk algınlığı artış gösterdi. Özellikle koronavirüs ile benzer semptomlar göstermesi de soğuk algınlığına yakalan kişilerin acilde büyük bir yoğunluk yaratmasına yol açtı. Bugün sizlerle soğuk algınlığına karşı nasıl korunabileceğinizi ve hastalığı hafif bir şekilde atlatmanızı sağlayacak soğuk algınlığı tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşacağız.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Soğuk Algınlığı Vakaları Çoğaldı! Soğuk Algınlığından Nasıl Korunur? Soğuk Algınlığı Tedavisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soğuk Algınlığına Karşı Korunma

Soğuk algınlığına yol açan virüslerle hemen hemen her gün karşılaşırız. Bu virüslerin vücudumuza etki ederek hasta olmamıza yol açması için bağışıklık sistemimizin zayıflamış olması gerekir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek soğuk algınlığına karşı koruma sağlayacak önerilerimiz şu şekilde:

Öncelikle mutlaka yeterli C ve D vitamini alın. C vitamini için limon, biber, portakal, mandalina gibi besinler tüketebilirsiniz. D vitamini için ise günde en az 15 dakika doğrudan güneş ışığına maruz kalmaya özen gösterin.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek zerdeçal, zencefil, tarçın gibi baharatları mutfağınıza ekleyin. Örneğin, güne bir bardak zencefil, zerdaçal ve tarçınlı portakal suyu ile başlayabilirsiniz.

Vücudunuzu koruyun. Soğuk günlerde mutlaka el, boyun, ayak, baş kısmınızı örtmeye özen gösterin.

Yine soğuk algınlığına yakalanmamak için sirke, bal, pekmez gibi besinleri beslenmenize ekleyin.

Bol su için. Özellikle kış aylarında eskisi kadar sıcaklamadığımız için su içmeyi ihmal etme eğiliminde oluyoruz. Günde en az 2.5 – 3 litre su içerek bağışıklık sisteminizi destekleyin.

Doğal Soğuk Algınlığı Tedavisi

Soğuk algınlığına yakalandıysanız soğuk algınlığını tedavi etmek için sizlere tavsiyelerimiz var:

Zencefil, tarçın, zerdeçal, karabiber ve rezeneden kendinize büyük bir fincan çay yapın. Çaya birkaç damla limon eklemeyi unutmayın.

Bol sebzeli, limonlu çorbalar tüketin. Özellikle kış sebzeleri ile hazırlanmış çorbalar bağışıklık sisteminizi güçlendirmenizde size yardımcı olacaktır.

Burnunuzu açmanızda size yardımcı olacak bitkilerden çay yapın. Bunun için yarpuz, adaçayı, okaliptüs gibi aromaterapik bitkilerden yararlanabilirsiniz.

Ilık duş alın. Vücudunuzu sarsmamak ve ateşinizi kontrol altına almak için sıcak ya da soğuk duş almayın. Ilık duş ile kan dolaşımınıza destek olun.

Son olarak bu dönemde aşırı yağlı ve midenizi zorlayacak besinlerden uzak durun. Hafif ve besleyiciliği yüksek besinlerden hazırlanan öğünler ile soğuk algınlığı tedavisi için vücudunuzu yormadan ona ihtiyacı olan desteği sağlayın.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP