DOLAR

32,5575

0.03%
EURO

35,0379

0.51%
ALTIN(gr)

2.427,79

0,21%
BİST 100

%
2013’te Evini Satıp Bitcoin Aldı, Şimdiki Serveti 96 Milyar Dolar!

2013’te Evini Satıp Bitcoin Aldı, Şimdiki Serveti 96 Milyar Dolar!

İşlem hacmi açısından göz önüne alındığında dünyanın en büyük kripto para borsası olma özelliğini taşıyan Binance borsasının kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao (CZ), kripto para dünyasına adım attığında evini satmak zorunda kalmış.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
2013’te Evini Satıp Bitcoin Aldı, Şimdiki Serveti 96 Milyar Dolar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşik Arap Emirlikleri’nde genel merkezini kurmak amacıyla çeşitli girişimlerde bulunan Binance, milyonlarca kişiye hizmet veriyor. Borsa, kripto para piyasaları açısından göz önüne alındığında altcoin dahil, çok geniş bir değişim avantajı sunuyor.

Binance borsası CEO’su Changpeng Zhao’nun hikayesini meraklıları için paylaşan Bloomberg ajansının yapmış olduğu hesaplamalara göre Binance kurucusu Zhao’nun serveti şu anda 96 milyar dolara kadar ulaştı. Bu oran, onu dünyanın en zengin insanları arasındaki listede 10. Sıraya doğru götürüyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in servetine doğru adım adım yaklaşan Binance CEO’sunun serveti, yine aynı şekilde Bloomberg tarafından yapılan çeşitli açıklamalara göre 96 milyarın çok daha üzerinde olabilir. Sadece 2020 senesi içerisinde Binance borsasının 20 milyar dolar kar elde ettiğini yazan Bloomberg, bu gerekçe doğrultusunda Binance CEO’sunun servetinin daha fazla olabileceğini öngörüyor.

Poker Masasında Başlayan Sohbet

Çocukluk çağlarından itibaren ailesinin teknoloji işlerine aracılık eden, Bloomberg LP finans işlerinde faaliyet gösteren Zhao’nun kripto para piyasalarındaki yolculuğu ilk olarak 2013 senesinde Şangay kentinde Bitcoin Çin kurucusu Bobby Lee ile yatırımcı Ron Cao ile oynamış olduğu poker oyunu esnasında başlamış. İkili, Zhao’dan elindeki varlığın yüzde onunu Bitcoin kripto para birimini yatırması açısından onu teşvik etmiş. Daha sonrasında ise bununla yetinmeyen Zhao, yapmış oldu o yoğun analizlerin neticesinde 2014 senesinde evini satarak kripto para birimine yatırım yapmış. Bunun hemen akabinde Bitcoin fiyatının 600 dolardan 200 dolara düştüğünü ancak buna rağmen Bitcoin’lerini o zaman satmadığını dile getiren Zhao, o tarihten itibaren kripto para piyasası borsası kuruluşu açısından çeşitli hazırlıklara başladı.

Türkiye‘nin Binace Borsasına Bakışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yapmış olduğu bir açıklamada kripto paralara karşı savaş açtıklarını belirtmişti. Daha sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyen ve ekonomistlerle gerçekleştirmiş olduğu bir toplantıda kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getireceklerini söylemişti. Bu açıklamasının hemen sonrasında Hazine ve Maliye bakanlığına bağlı mali suçları araştırma kurulu (MASAK), Binance’nin Türkiye temsilcisi birimine (Binance TR) kural ihlali yaptığı gerekçesiyle en üst limit olan 8 Milyon Lira para cezası kesilmişti.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP