DOLAR

32,4598

-0.11%
EURO

34,7455

-0.67%
ALTIN(gr)

2.437,97

0,09%
BİST 100

%
ABD Merkez Bankası (FED) Faizi Artırırsa Bitcoin,Nasıl Fiyatlanır?

ABD Merkez Bankası (FED) Faizi Artırırsa Bitcoin,Nasıl Fiyatlanır?

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Amerikan Merkez Bankası’nın faiz artırma kararını alması halinde Bitcoin kripto para biriminin nasıl şekil alacağını ele aldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
ABD Merkez Bankası (FED) Faizi Artırırsa Bitcoin,Nasıl Fiyatlanır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası faiz artırımına gittiği zaman Bitcoin kripto para biriminin nasıl şekil alacağı değerlendirildi. Günün kripto para yatırım değerlendirmesini yapan Beste Naz Süllü, merkeziyetsiz finansın şahin Amerikan Merkez Bankası FED sebebiyle merkezi unsurlarla yaklaştığı ve yakın korelasyon içerisine girdiğini gördüğünü söyledi. Böyle bir durumda Bitcoin kripto para birimini nasıl etkileneceği ve yatırımcıların nasıl bir kazanım elde edeceğinin çok büyük bir problem olduğunu söyledi. Bitcoin’in S&P ve Nasdag ile arasındaki korelasyon sıkılaşmaya başladı. 2022 senesi içerisinde Amerikan Merkez Bankası’nın şahin ve çok yüksek enflasyon sarmalında ABD faizlerinde meydana gelen yükseliş, firmaların finansman maliyetlerinin artış göstermesine ve bilanço küçültme ise finansmana erişimde çeşitli zorluklara sebep olacak. Bu sebeple de faiz artışı ilk etapta endeksleri olumsuz bir şekilde etkileyecek ve daha sonrasında ise aralarındaki korelasyon sebebiyle de Bitcoin kripto para birimini ilk etapta aşağı doğru çekecektir. Fakat 2021 senesinde Bitcoin kripto para biriminin yüzde 70, S&P’nin %28 ve en son olarak da altının ise %50 oranında getiri sağladığını düşündüğümüz takdirde getiri arayışı içerisinde olan yatırımcıların adresi yine Bitcoin tarafında olacaktır. Diğer açıdan bakıldığında Bitcoin kripto para birimi de kontrol %90 oranında balinaların eline geçmiş bulunuyor. Bu sebepler doğrultusunda bakıldığında piyasa volatiliteyi oldukça volatile Bitcoin kripto para biriminde teknik göstergeler ise 38450 seviyesinin altına indiği takdirde 30 bin dolar seviyesine işaret etmekte olan OBO formasyonunu böylelikle ortaya çıkardı.

SEC başkanı Gensler’in kripto paralar ile menkul kıymet ilişkisi ile ilgili dön vermiş olduğu açıklamada ise piyasayı aşağı yönlü bir şekilde etkileyen bir gelişme meydana geldi. Bitcoin kripto para birimi şimdilik 40.000 dolar seviyesinde tutulmaya gayret ederken diğer taraftan aşağı senaryoyu bozabilmesi açısından 45 bin dolar seviyesini kalıcı bir şekilde yukarı kırması gerekir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP