DOLAR

32,3741

0.16%
EURO

34,9872

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,66

0,24%
BİST 100

%
Yatırımcı, Bitcoin’den Kaçıyor!

Yatırımcı, Bitcoin’den Kaçıyor!

Kripto paraların babası olarak bilinen Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere diğer kripto paralarda meydana gelen düşüş trendi, yatırımcıların 2022 senesinin sonuna yönelik getiri beklentilerini de düşürdü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Yatırımcı, Bitcoin’den Kaçıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin‘de ve diğer kripto para borsalarında meydana gelen düşüş hareketi yatırımcıların beklentilerini de aynı biçimde düşürüyor. Geçtiğimiz gün Amerikan bankacılık devi JPMorgan tarafından yayınlanan bir ankete katılım sağlayan müşterilerin Bitcoin fiyatı ile alakalı yıl sonu beklentisi düşüş gösterdi. ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, 47 müşterisi ile 13 Aralık ile 7 Ocak tarihleri arasında yapmış olduğu anketin sonuçlarına göre bir rapor kaleme aldı ve bu rapora göre sadece yüzde 5’lik bir bölüm Bitcoin kripto para birimi açısından 2022 sene sonu beklentisinin 100 bin doların üzerinde olacağını söyledi.

 Müşterilerden 41’inin Bitcoin para birimi açısından 2022 sene sonu beklentisinin 60 bin dolar civarında olmasını beklerken; yüzde 5’lik bir bölümü ise Bitcoin kripto para biriminin 2022 sene sonra ona kadar 100 bin ,dolara kadar ulaşmasını bekliyor. %45’lik bir bölüm ise Bitcoin’in yıl sonunda şimdiki değerinin altında olacağını ifade ediyor.

Bitcoin Beklentisi Neden Düşüşe Geçti?

Bitcoin kripto para biriminin senelik bazda bakıldığında getiri beklentisinin düşmesinin en temel nedenleri arasında 2022 senesinde piyasaya getirilmesi beklenen düzenlemeler ile ABD Merkez Bankası’nın şahinleşmesi yönündeki beklentileri gösteriyor. Amerikan Merkez Bankası’nın ( FED) 2022 senesi içerisinde faiz artışlarına başlaması öngörülüyor. Bu durum ise doların değerinin düşmesi ve diğer yatırım araçlarından yatırımcının ölçeklemesi anlamı çıkabilir. Böylelikle risk algısı en yüksek olan yatırım aracı Bitcoin, risk iştahının düşüşe geçtiği durumda durağanlaşabilir.

Bitcoin, Altının Yerini Alabilir Mi?

Kasım 2021 de kaleme alınan bir JPMorgan raporunda Bitcoin kripto para birimi ile ilgili meydana gelen oynaklık durumunun azalma göstermesi ile kurumların portföylerinde Bitcoin altına tercih etmeye başlaması halinde lider kripto para biriminin uzun vade içerisinde 146 bin dolara kadar çıkabileceği öngörülmüştü. Bu sevgiye ise Bitcoin’in mevcut seviyesinin yaklaşık olarak %256 oranında; banka, 73 bin dolarlık bir fiyatın 2022 senesi açısından makul bir değer olacağını öngörüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP