2022 KOSGEB Desteklerinden Faydalanma Şartları Nelerdir?

2022 KOSGEB Desteklerinden Faydalanma Şartları Nelerdir?

Alınan bir son dakika haberine göre hükümetin 2022 senesi içerisinde para musluklarını açması ile alakalı gelişmelerin başladığı bildirildi. Faizsiz 100.000 lira destek verilecek! 2 yıl geri ödemesiz bir şekilde faizsiz kredi fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşları ilgilendiren bilgiler tek tek açıklandı. Detaylar kesinleşti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
2022 KOSGEB Desteklerinden Faydalanma Şartları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB Kredi Başvurusu Nereden Nasıl Yapılır?

İşte merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizin detayında…

 2 yıl boyunca geri ödemesiz bir şekilde sıfır faizli kredi avantajı ünlem başvurular e-devlet uygulaması üzerinden yapılıyor. İsteyen vatandaşlar, 31 Mart tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. 2021 senesi, küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı (KOSGEB) tarafından koronavirüsü pandemisi sebebiyle olumsuz bir şekilde etkilenen mikro ve küçük işletmelere ilişkin ilk faz mayıs ayı içerisinde 2. Faz haziran ve eylül dönemini kapsayan hızlı destek programı başlatılmıştı. Şimdi yine aynı şekilde KOSGEB üzerinden hem işletmelere yardımımda bulunmaya hem de genç nüfusun istihdamını hedefleyen hızlı destek programının 3.faz devreye alındı.

Geri Ödemeler 2024’te Başlayacak

Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan ve yeni mezunlarını istihdamına ilişkin destek paketinin ayrıntıları netlik kazandı. Buna göre son 12 aylık süreç içerisindeki ortalama istihdamını muhafaza eden işletmeler, 12 ay süresince çalıştırma taahhüdü verdikleri her bir personel açısından 100.000 liralık ve faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz destek avantajından faydalanabilecek. Sonraki 24 ay içerisinde ise (2 yıl) eşit taksitler halinde 4 ayda 1 ve 6 eşit taksit şeklinde faizsiz ve komisyonsuz bir şekilde KOSGEB’e ödemeler yapılacak.

 KOSGEB desteğinden faydalanmak koşulları nelerdir?

Verilecek olan bu kredi sadece personel istihdamı artırmaya yönelik bir uygulama. Personel işe alınmadan önce destek başvurusu gerçekleştirecek. Destek ödemeleri ise 6 ay ve aylık 2 taksit biçiminde olacak. Bu süre zarfı içerisinde işe alınan personel işten çıkarılmayacak. Anne, baba, eş, kardeş ve çocuk açısından destek ödemesi alınamayacak.

İşe alınacak personelde aranan kriterler

Meslek lisesi ya da teknik lise mezunu olması yeterlidir. En az 2 yıllık ya da 4 yıllık üniversite mezunu olmalı. Doğum yılının ise 1981 ve daha daha sonrasında dünyaya gelenler açısından geçerli olduğunun unutulmaması gerekir, 3 sene içerisinde 180 günden fazla çalışmamış olmalı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP