DOLAR

32,3944

0.21%
EURO

35,1195

-0.03%
ALTIN(gr)

2.324,59

0,23%
BİST 100

%
Aralarında Kim Kardashian’ın Da Bulunduğu Dünyaca Ünlü İsimlere Kripto Para Dolandırıcılığı Davası Açıldı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Aralarında Kim Kardashian’ın Da Bulunduğu Dünyaca Ünlü İsimlere Kripto Para Dolandırıcılığı Davası Açıldı

Aralarında Kim Kardashian’ın Da Bulunduğu Dünyaca Ünlü İsimlere Kripto Para Dolandırıcılığı Davası Açıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nde şov dünyasının yıldızı Kim Kardashian başta olmak üzere Paul Pierce, Floyd Mayweather Jr. Gibi pek çok ünlü isimler reklam yapan EthereumMax, fiyatının düşmesinden sonra davalık olmuştu. Yatırımcılar, EthereumMax’in reklamını yapan birbirinden ünlü isimleri dolandırıcılık yapmakla suçluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Aralarında Kim Kardashian’ın Da Bulunduğu Dünyaca Ünlü İsimlere Kripto Para Dolandırıcılığı Davası Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanların en popüler yatırım araçları haline gelen kripto paralar, bazı zamanlarda büyük dolandırıcılık fiillerine araç olabiliyor. Bazen bir kripto para borsasının bazen de bir kripto para projesinin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu ve nihayetinde iş işten geçtikten sonra anlaşılıyor. Türkiye‘de ise kurulan Kripto para borsası Thodex, kripto para dolandırıcılığının en net örneklerinden birisidir.

Fakat böyle olaylar sadece Türkiye’de meydana gelmiyor. Örneğin, EthereumX adında bir kripto para birimi, özellikle de Amerika Birleşik Devletleri’nde çok popüler bir hal almaya başladı. Zira bu projenin arkasındaki ekip; Kim Kardashian, Floyd Mayweather, Paul Pierce gibi pek çok ünlü isim ile çeşitli reklam çalışmaları gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü bir boksör olan Floyd Mayweather,

“Benim ringe çıkıp boks maçını yapmama gerek yok, sadece 1 yıl içerisinde kazandığından çok daha fazlasını EthereumX ile kazandım.”

 İfadelerini kullanarak, yatırımcıları etkilemeye ve bu kripto para birimine yönlendirmeyi başarmıştı. Şimdi ise bu reklamlar, ünlü isimlerin başını derde soktu.

EthereumMax Reklamında Oynayan Ünlü İsimler, Dolandırıcılıkla Suçlanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı kripto para birimlerine yatırım gerçekleştiren kişiler, bahsi geçmekte olan 3 ünlü isim ile beraber yine aynı şekilde bahsi geçen bu kripto para borsasının reklamını yapan bütün ölülere dava açtı. Bu ünlülerin, dolandırıcı olduklarını ileri süren davacılar, reklamlar sebebiyle yanlış yönlendirdiğini ifade ediyor. Bu projenin gerçekten de sadece kripto para dolandırıcılığı faaliyetini gerçekleştirmek amacıyla kurulduğunu kesin ve net bir dille söylemek imkansız ancak fiyat grafiğine bakıldığında yatırımcıların gerçekten de zararda olduklarını görmek mümkün. EthereumMax bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde fiyatına ve fiyat tablosuna bakıldığında piyasaya sürüldü fiyatın dahi altında işlem gördüğünü görmekteyiz. Üstelik, pek çok yatırımcının tepeden alım gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Açık söylemekte fayda olacaktır ki perşembenin gelişi zaten çarşambadan bellidir. Bu söz aslında çok doğru bir şekilde söylemiş. Zira Kim Kardashian, geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde EthereumX kripto para borsası nedeniyle sürekli gündeme geliyordu. Hiçbir etkinliği bulunmamasına rağmen doğrudan bir şekilde yatırım tavsiyesi veriyor gibi çeşitli söylemlerde bulunan Kim Kardashian, İngiliz finansal denetleme kuruluşu FCA tarafından ikaz edilmişti. Şimdi ise bu konu, şov dünyasının ünlü ismi Kim Kardashian başta olmak üzere pek çok ünlü ismin başına büyük bir dert açtı.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP