DOLAR

32,5152

-0.09%
EURO

34,9757

0.36%
ALTIN(gr)

2.435,43

0,52%
BİST 100

%
Tether İşlemlerinde Türk Lirası Zirveye Oturdu

Tether İşlemlerinde Türk Lirası Zirveye Oturdu

Ekonomideki dalgalanma kripto para borsasında da pek çok yatırımcıyı derinden etkiledi. Ancak bugün Tether işlemlerinde Türk Lirası’nın zirveye oturması ile birlikte kripto para yatırımcısı olan kişilerin yatırımları değerlendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Tether İşlemlerinde Türk Lirası Zirveye Oturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tether Coin Nedir?

Kripto para borsalarında rağbet gören bir sanal para birimi olan tether doların ikame para birimi olarak borsada işlem gören bir coin olarak karşımıza çıkmaktadır. ABD dolarının sanal versiyonu olarak da bilinen tether coin stabil bir coin olup her zaman 1 USDT üzerinden işlem göremktedir. İlk kurulduğu zaman RealCoin ismiyle piyasaya sürülen Tether’in ismi 2014 yılında değişti. Tether sıklıkla Ethereum, bitcoin gibi kripto paraların alım satım işlemlerini yapabilmek için tercih edilen bir sanal coindir.

Yatırımcılar Neden Tether’i Tercih Ediyor?

2021 yılında USDT karşısında %40’tan fazla değer kaybına uğrayarak TL yatırımcılarını büyük zarara uğratan Türk Lirası yatırımına olan güvenin sarsılması yatırımcıları tether coine yatırım yapmaya yöneltiyor. Türk Lirası’nın hala iniş çıkışlarının sabit olmaması ve dalgalanması da yatırımcıların tether işlemi yapmaya yönelmesine aracı oluyor. Stabil bir coin olması ve değerinin daima 1 dolar olması da yatırımcıların zarar görmeden kripto para borsasına emin bir şekilde ilk adımlarını atmasına yardımcı oluyor.

TL, Dolar ve Euro’yu Geride Bıraktı

Tether çaprazında dolar ve Euro para birimlerini geride bırakarak en çok işlem yapılan resmi para birimi olarak kayıtlara geçen TL yatırımcıları şaşırttı. Esra Alpay yaptığı açıklamada kripto para borsasındaki dalgalanmanın nedenlerine değindi. Alpay’a göre, Türk Lirası’nın sürekli olarak değerinde değişmeler olmasının Türkiye kripto para yatırımcılarının artmasına yol açtı. Yatırımcılar yatırımlarını TL şeklinde tutarak zarara uğramak yerine son zamanların en elverişli yatırım araçlarından birisi olan kripto para borsasına yöneldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP