DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Metaverse’den Arsa Almak, Gayrimenkul Yatırımı Sayılır Mı?

Metaverse’den Arsa Almak, Gayrimenkul Yatırımı Sayılır Mı?

Real (gerçek) dünyada gitgide ulaşılamaz bir hal alan gayrimenkul yatırımlarına karşılık sanal alemde arsa satın alma çılgınlığı hızlı bir şekilde büyüyor. Peki, metaverse evreninde arsa almak ne demek? Gerçek bir yatırım sayılır mı? Metaverse’den arsa almak gayrimenkul yatırımı sayılır mı? Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası için haberin devamını takip ediniz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Metaverse’den Arsa Almak, Gayrimenkul Yatırımı Sayılır Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fiziki yani gerçek dünyayı sanal ortama taşıyan metaverse teknolojisi çılgınlığı, son zamanların en çok konuşulan ve tartışılan konulara arasındaki yerini koruyor. Metaverse evreninden arsa alınması ise artık çok popüler bir hal almaya başladı. Endeksa.com kurucu ortağı ve genel müdürü Görkem Öğüt , metaverse evreninde satın alınan arsaların değerinin artmasını veya düşmesini, bu ürünleri çıkaran platformların ve onlarla ilgili ya da alakalı altcoinlerin performansı ile ilişkili olduğunu ve metaverse dünyasının şu an yatırım aracından çok daha oyunlaştırma süreci ile karşı karşıya kaldığını görmek mümkün. Metaverse dünyası ile alakalı çeşitli değerlendirmelerde bulunan Endeksa.com kurucu ortağı ve genel müdürü Görkem öğüt,

“Gayrimenkul, dünyada olduğu gibi ülkemizde de her zaman en güvenli yatırım aracı olarak rağbet görüyor. Son dönemde metaverse evreninde satışa sunulan arsaların binlerce dolara alıcı bulması, hatta bazı sitelerde satışa çıkarılması, gayrimenkul sektörünün sanal ortamda da yatırımcıların gönderimine girdiğine işaret ediyor.”

Dedi.

 Metaverse’nin fiziksel, Yani Gerçek Gayrimenkul İle Bir İlgisi-İlişkisi Yok

Metaverse uygulamasının bir tek uygulama olduğu anlayışının yanlış olduğunu dile getiren Görkem Öğüt, pek çok platformun ve de uygulamanın mevcut kavramsal bir yaklaşımı olduğunu ifade ediyor. Akıllı sözleşme denilen altyapı projesinin gelişim göstermesi ile beraber ortaya çıkmış ve değişik platformlarda tarafından değişik araçlar kullanılan, anında bir parçası olduğu çözümlerin tamamına metaverse adını veriyoruz. Bir taraftan sanal kaskların eski adı Facebook olan ‘Meta’ firması tarafından bu kavramla ilişkilendirmeye çalışılması ise söz konusudur. NFT olarak da sunulmakta olan arsayı satın almak amacıyla NFT olarak satılan bir tabloyu satın almanın teoride aslında hiç bir farkı yoktur.

 Platformun Gücüne Bağlı Bir Şekilde Değeri Şekil Alır

Dolayısıyla alınan metaverse arsalarının değerinin artış göstermesi veya değerinin düşüşe geçmesi, bu ürünleri çıkaran platformların ve onlarla ilgili altcoinlerin performansı ile alakalı bir durum. Geçmişte bir konu kripto para biriminde meydana gelen ilgiyi neticesinde yüksek değer artışının bu platformlardan birinde meydana gelmesi halinde artış meydana gelebilir, ancak bütün yatırımın boşa gitmesi de yine aynı şekilde mümkün olmaktadır. Şu an bakıldığında bazı platformlarda gerçek dünyadaki alanların sanal kopyalarının satışı söz konusu olmaya devam ederken, bazı platformlarda ise baştan sona kadar sanal oyun alanları satışa sunuluyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP